eGPU vs Masaüstü PC

by_aslan

Kilopat
Merhaba değerli Technopat üstadları :)

İçinden çıkamadığım bir durum var ve bu konuda değerli yorumlarınıza ihtiyacım var.

3DS Max ve V-Ray görselleştirme programlarının eğitim videolarını çekmekteyim. Elimde Lenovo L-340 17 API laptop var (AMD Ryzen 7 3700U işlemci, 16 GB DDR4 2400 MHz RAM, 500 GB Samsung 970 EVO Plus SSD, ATI Radeon Vega 10 Ekran kartı, 17.3" ekran). Dolayısıyla bazı sahnelerin ders anında render süreleri bayağı uzamakta. Yeni PC toplamak için evi satmam gerek :) Malum ekran kartları yalı fiyatına ulaştı :). Aşağıdaki seçenekler konusunda tecrübelerinize ihtiyacım var.

Seçenek 1- eGPU ile orta düzey bir ekran kartı alıp kullanmak (ki bu durumda bile birçok seçenek arasında kaldım).
Almak istediğim ekran kartı seçiminde de kararsız kaldım. Tüm benchmark test videolarını izledim ve fiyat performans olarak en etkili kartın RTX A4000 olduğunu gördüm. Sizce bu kart eGPU veya riser ile laptopa takıldığında PC üzerindeki performansını veri mi? Veya Tesla K80 (vray için CUDA çekirdek sayısı önemli)?

Seçenek 2- Laptopu satıp orta halli hazır bir sistem toplamak.

Seçenek 3- Bu işleri bırakıp midye işine girmek :)

Not: Seçenek 3 yanıltıcı şıktır :)

Şimdiden merakla yorumlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla.

Cihazınız eGPU desteklemiyor diye biliyorum. Wi-Fi kartı veya boşta kalan PCI-e girişlerini kullanmayı deneyebilirsiniz ancak yüksek ihtimalle sorun yaşarsınız.

İkinci seçenek daha mantıklı görünmekte itx bir sistem toplamanız daha mantıklı olcaktır. eGpu tedarik etseniz dahi mevcut sistem tam olarak onunla bağlantı kurmanızı engelleyecektir.

Cihazınız eGPU desteklemiyor diye biliyorum. Wi-Fi kartı veya boşta kalan PCI-e girişlerini kullanmayı deneyebilirsiniz ancak yüksek ihtimalle sorun yaşarsınız.
Evet, Thunderbolt girişi yok malesef. Wi-Fi slotuna takmayı düşünüyorum
Bu cihaz ile bağlamayı düşünüyorum
Aslında bunun için bile bir rehber hazırlanabilir değerli üstadım Recep Baltaş ve Ali Güngör :)

Aynı ekran kartını hem eGPU, hem mini PCI-E hem de Masaüstünde test edip karşılaştırma videosu çekilebilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu da ilginç.

Dosya Ekleri

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    26,5 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
eGPU ile orta düzey bir ekran kartı alıp kullanmak (ki bu durumda bile birçok seçenek arasında kaldım).

-Artık masaüstü fanboyları bile ekran kartı almayın demekte Vega 10 yeterli aslında bu durum için ekran kaydı alırken capture Card kullanmanızda fayda var, eGPU daha çok düşük performanslı cihazlarda kullanılır sizin gibi yüksek performans isteyen kişiler için tavsiye edilmeyen bir durum hele ki Wi-Fi slotu üzerinden ise çünkü bellek bant genişliği yetmez.

Laptopu satıp orta halli hazır bir sistem toplamak.

-Çok gezen bir insan değilseniz olabilir bir durum Quadro T400 (1700 TL) ekran kartı ile DLSS destekli bir bilgisayar toplayabilirsiniz (eGPU için de öneririm hem bellek bant genişliği hem güç tüketmi çok düşük) hem de Quadro marka olduğu için bu tür render işlerinde de başarılı olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı