Egsoz fanım anakarta bağlı şuan, tek bir fan için kontrolcü almak istemiyorum. Bu yüzden fanı' mı bir program üzerinden kontrol etmek istiyorum, böyle bir şey mümkün olabilir mi ? Eğer evet ise programı bu konuya yazabilirsiniz.
Anakarta bagladıgınız fan kaç pinli ? Eger 4 pinli ise BIOS üzerinden kontrol edebilirsiniz. Eger 3pinli bir fan bagladıysanız ve anakartınızın voltaj destegi var ise voltaj düşürerek veya yükselterek kontrol etmek mümkün olabiliyor.
3 pinli fanım var, dediğinizden pek bir şey anlamadım. BİOS ayarlarında fanlar ile ilgili pek bir şey bulamadım, geçen altına üstüne getirdim ama RPM ayarını bir türlü bulamadım.
Kasamın yukarısında fan yuvası var, oraya 2x140mm sıvı soğutma mı takayım yoksa büyük 200mm sessiz fan mı takayım? Egzoz fanı çıkarıp sıvı soğutma ve üst tarafa da 200mm büyük fan koyacağım, ne dersiniz?
Beyler kasamın yukarısında fan yuvası var oraya 2x140mm sıvı soğutmamı takıyım yoksa büyük 200m fan mı takıyım sesiz fan ? egzoz fanı çıkarıp sıvı soğutma ve yukarıyada 200mm büyük fan koyıcam ne dersiniz ?