Egzema atağında ne yapılır?

dxmorgan

Hectopat
Daha fazla  
Annemde egzema var arkadaşlar ve bende de yeni çıktı önceden saçımda kepek olurdu. Onu doktorun verdiği şampuanla halletim ama şu an yüzümde burun kaşlarım burun kenarları ve kulaklarımda aşırı egzema çatlak ölü deri var. Nemlendirici sürüyorum geçmiyor annemin egzema kremini sürüyorum geçmiyor ve kaşımın ortası da kuruluktan yara oldu.

Doktora 2 3 gün sonra gidebilirim eczaneden reçetesiz alabilececeğim veya doğal yollu bir şey bilen var mı?

Sende Seboreik dermatit var kardeşim, bende 20 yıldır var oradan biliyorum, çözümü tam yok ama alevlenmeyi azaltmak için M-furo %0,1 diye bir losyon var onu kullanabilirsin yüzüne ve saç derine. Geçmiş olsun.

Hocam bende de aynısı var galiba ne önerirsiniz.

Hocam bende de aynısı var galiba ne önerirsiniz?

Arkadaşın dediği kremi alın kabuklanan yerlere nemlendirici sürün sıcak suyla duş almayın çok ağır egzema yoksa yaza doğru geçiyor zaten.

Çok varsa kortizonlu krem veriyor dermatolog ama uzun kullanımı önerilmiyor.
Saçınızda kepek varsa ketoral şampuan alın o direk kepeği çözüyor.

Çok değişik çeşitte egzemalar var. Bazıları geçiçi yara gibi oluyor geçiyor ama diğeri ise kalıcı egzemadır. Zamanla bunu anlayacaksınız zaten. Yani geçiçi değilse herhangi bir çözümü yok hayat boyu bu şekilde yaşamaya devam edeceksiniz . Egzemayı azdırmayan yiyecekler yiyeceksiniz . Egzema için Biroderma atoderm balsam olanından alabilrsiniz . Yüzlerce krem denemelerinden sonra en iyisi bence bu

Son düzenleme:

Hocam işlenmiş gıdalar egzemayı artırıyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…