Egzoz fandaki Molex kablosu takılmalı mıdır?

Makaleler
5
Egzoz fanda aşağıdaki fotoğraftaki Molex kablosu var. Ben bunu takmalı mıyım? Fotoğrafta pek belli olmamış ama Molex kablosu.

molexkablosu.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum benim kasanın kendi fanlarında da vardı o parça ben takmamıştım herhangi bir sorun yaşamamıştım.

Bu egzoz fan ama. Egzoz fan yanlış bilmiyorsam 1000+ RPM seviyesinde çalışıyor. Bunun gücünü de anakartın sağlayabileceğini düşünmüyorum. Ama anakartı yakabileceğinden de korkuyorum çok kararsız kaldım.

Dostum bir saniye sen o büyük parçayı güç kaynağına takmadın mı? O 4 pinlik parçadan mı bahsediyorsun kafa karıştı.

Evet, ama molex kablosu ile SYS_FAN 1 portuna takılacak kablo birleşiyor. Yani molex kablosu aldığı gücü anakarta da veriyor.

Sizin egzoz fanınızda molex kablosu var mı?

Bu egzoz fan ama. Egzoz fan yanlış bilmiyorsam 1000+ RPM seviyesinde çalışıyor. Bunun gücünü de anakartın sağlayabileceğini düşünmüyorum. Ama anakartı yakabileceğinden de korkuyorum çok kararsız kaldım.
Anakartta 3000 RPM fanlar kullanılıyor 1000 RPM fanın gücünü sağlar merak etme.

Evet, ama Molex kablosu ile SYS_FAN 1 portuna takılacak kablo birleşiyor. Yani Molex kablosu aldığı gücü anakarta da veriyor.

Sizin egzoz fanınızda Molex kablosu var mı?

Şu anki egzoz fanım Corsair SP 120 Molex kablosu yok. Kasanın kendi fanlarında mevcuttu ben 3 pinlik soketi bağlamadan büyük soketleri güç kaynağına bağlamıştım çalıştırmıştım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı