Egzoz fandan ses geliyor

Makaleler
1
Yer
Balıkesir
Masaüstü bir bilgisayarım var. Yakın zamanda bir elektrik kesintisi yaşadım ve buna dair bir bilgim yoktu, ansızın geldi.

Bu elektrik kesintisinden sonra bilgisayarı çalıştırınca yüksek ihtimalle egzoz fanından gelen bir gürültü sesi çıkmaya başladı. Başka bir aksamdan gelse anlardım çünkü deneme amaçlı açıp baktım. Buna çözüm olarak gücü kestim ve bilgisayarı söktüm. Söktükten sonra fanları temizlemeye çalıştım zarar vermeden. Gücü kestikten sonra yeniden gücü bağladım ve çalıştırdım. Çalıştırdıktan sonra ses gelmedi hiç. Fakat ondan 2 gün sonra yani bugün yine başıma geldi. Demin ses çıktığı için bilgisayarı açtıktan sonra kapattım ve yine gücü kesip yeniden açtım ve başlattım. Sorun ortadan kalktı.

Nedeni ne olabilir? Ne yapmam gerekiyor?

Ayrıca sistem GameGaraj'dan satın alındı.
- Ryzen 3 2200G, A320M, 8x2 GB Ram, 240 GB SSD, 450W PSU.

Fanın bilya bölümüne biraz yağ damlatabilirsin yada en iyi çözüm yeni fan almak. Genelde ses başladıysa bilya ömrü bitmiş oluyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı