Egzoz fanı dönmüyor ve bir fan yavaş şekilde dönerek ses çıkartıyor

KeaII

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar Sinerji Bilgisayar'dan hazır bir sistem satın aldım. Kasa modelim Power Boost E03C. Kasamda 2 önde 2 yukarı kısımda olacak bir adet de arkada egzoz fanım bulunmakta. Hepsinin RGB bağlantıları yapılmış durumda fakat egzoz fanı hiç dönmüyor ama etrafındaki RGB'ler bağlı durumda ve üst kısımdaki ön fan da yavaş dönerek ses çıkartıyor. Bir iki defa hızlandı bir, iki dakika sonra tekrar yavaş dönerek ses çıkartmaya devam ediyor. Anakartım ASUS Prime A320M-K. Sinerji bilgisayar fan bağlantılarının tam olmadığını bir mesajda belirtmiş fakat pek anlayamadım. Yardımcı olabilecek var mı, hangi kabloyu nereye takacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim öncelikle yeni sistemin hayırlı olsun. Bu model anakartım hiç olmadı ama biraz araştırdım. Sanırım Anakartında Kasa fanlarının takılacağı bir giriş yok. Yanılıyor da olabilirim. Fanlarını bir Hub ta birleştirmiş olmaları gerekiyor kasanın arkasında ve ya içerisinde bir yere koyulmuş olabilir. 5 tane fan girişin, takılı olduğunu kontrol etmeni öneririm ve bu Hubtan anakarta giden bir bağlantı varmı onu kontrol etmeni öneririm. Son olarak Fanların güçten(PSU) beslenmesi gerektiği için Fansplitter bağlantılarını kontrol etmeni öneririm. Hepsi için bir görsel buldum. Bunları bir dene. Çok yavaş dönen fanın için, bağlantısını kontrol et. Eğer kasa fanların anakarta bağlanıyorsa bios'tan sıcaklığa göre %kaç ile dönmesi gerektiğini ayarlarsın.
Hayırlı olsun. 612CmjTnn0L._SL1000_.jpg 610653177_tn50_0.jpg HTB1f.51lljTBKNjSZFNq6ysFXXaI.jpg sema.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı