Egzoz fanını dışarı takmak

Hocam kusura bakmayın da siz ekran kartını nereye takacaksınız?

CPU fanı, ekran kartımı takmama engel olmuyor. Yeterince boşluk var.

Evet, o anlamda söyledim. Fanı kasanın üzerine taksanız daha iyi olabilir sanki. Böyle bir şans var mı?

Kasanın içine ama yukarı diyorsanız öyle bir boşluk da yok maalesef. :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu soğutucuyu takana kadar stock soğutucu kullan daha iyi. İlk çıkan soğutuculardan galiba.
Zamanında AMD FX-8320 işlemcim vardı. Stock fanıyla deliler gibi ısınıyordu. O zamanlar bana yardımcı olmaya çalışan akrabam, Silverstone'un bu fanını takmıştı. Hem sessiz çalışıyordu hem de işlemciyi bayağı soğutuyordu. Şimdi Intel i5 6500 kullanıyorum. Stock fanını hiç kullanmadım. Silverstone ile devam ediyorum. Sırf egzoz fanı uğruna güzelim fanı harcamayayım bence.
Üfleme yönüne dikkat edin. Fanın kasa sacının hangi tarafında olduğu pek önemli değil. Havayı içeriden çeksin yeter. Yani fan ile kasa arasında boşluk kalmamasına dikkat edin.
Şu ana kadarki en yararlı geri dönüş oldu. Teşekkür ediyorum. Üfleme yönü, kasadan dışarı olacak şekilde. Aralıklara da dikkat etmeye çalışacağım fakat ister istemez bir kenarında 3mm kadar boşluk kalıyor. 15987428519811834363157712128067.jpg

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı