Egzoz fanının ses çıkartması

20Okan20

Kilopat
Arkadaşlar selam. Yaklaşık 2 hafta önce bilgisayar kasasını kompresör ile temizlemiştim ve son 1 haftadır bilgisayar açılırken 10-15 saniye boyunca egzoz fandan ses geliyor, sonra yine normale dönüyor, ses çıkarmıyor nedenini anlayamadım, yardımcı olur musunuz? Bilgisayarımı 1 yıl önce almıştım.

Mil oynamasından dolayı yapıyordur. Yapmanız gereken işlem basit. Fan etiketlerinin altında mil yuvası vardır buraya 1 damla kadar makine yağı damlatırsanız hem ses gidecek hemde fanınız eski rahatlığında dönecektir. Örnek olması amacıyla iki görsel bıraktım.
Screenshot_9.png
Screenshot_10.png

Mil oynamasından dolayı yapıyordur. Yapmanız gereken işlem basit. Fan etiketlerinin altında mil yuvası vardır buraya 1 damla kadar makine yağı damlatırsanız hem ses gidecek hemde fanınız eski rahatlığında dönecektir. Örnek olması amacıyla iki görsel bıraktım.Eki Görüntüle 659607Eki Görüntüle 659608
Makina yağı yoksa sıvı yağ da kullanabilirsin fakat makina yağı kadar uzun ömürlü olmaz.

Makina yağı yoksa sıvı yağ da kullanabilirsin fakat makina yağı kadar uzun ömürlü olmaz.
Sıvı yağ uygun değil. İşlemciye diş macunu sürün mantığındakilerle aynı olmayın lütfen. En ufak tozlanmayla birlikte katılaşır bir kaç gün sonra fan hiç dönemeyecek hale gelir.

Fanın marka modelini de söyleseydiniz keşke. Kötü bir fan ise yenisini ve iyisini almanızı tavsiye ederim. Özellikle Egzoz fanın iyi hava üflemesi önemli bence.
Sesin hangi sebepten başladığını bilirseniz ona göre işlem yapabilirsiniz. Örneğin fanı durduğunuzda net şekilde sesin fandan geldiğine eminseniz belki de yağı azalmıştır. Yağ eklemesi yaparak ses sorununa çözüm sağlanabilir. Fan yapraklarından biri kırık, çatlak veya yamuk ise buna yapılabilecek bir şey yok, değişmeli. Fan dönerken bir yere sürtüyorsa teması önleyebilirsin. Fan yuvaya gevşek takılı ise vidasını sıkabilirsin. Hangi sorun sese sebep oluyorsa, kendiniz anlarsanız daha iyi olur.

Gres yağı bulursanız daha iyi olur yağlama sonrası ömür açısından.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Daha önce kullandım hocam hiç yaşamadım öyle bir şey 7-8 ay götürdü.
Termal macun yerine diş macunu kullananların Türkiye'de ki bir numaralı tercihi. XXX zeytinyağları... Fan yağlamada bir numara.

Yağ toz toplayıp dönmez hale gelecektir. Yapmayın gözünüzü seveyim.
Araç motor yağı uygun olur mu acaba? Sorunum yok, merakımdan soruyorum.
Olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı