2021 Aralık'ta aşağı yukarı 3.500 TL masraf çıktı bana, gideceğiniz kurs ücreti ve harç falan derken bu sene 4.000 TL'ye kadar yolu var.
2 sınav var; İlk önce elektronik sınava giriyorsun bundan sonra ise direksiyon sınavına giriyorsun.
E-sınav adresini, sürücü kursu verir size.
Sürücü kursunda ilk olarak teorik dersleri alıyorsunuz; Arabanın parçaları, trafik, ilk yardım gibi dersler oluyor bunlarda.
E-sınav'ı geçtiyseniz sürücü kursunuz direksiyon derslerini başlatıyor. Toplam kaç ders var bilmiyorum ama ben 7-8 tane direksiyon dersi almıştım.
Bunun haricinde sınav ücretlerini sürücü kursuna veriyorsunuz, onlar işlemleri hallediyorlar.
Sınava girmeden önce sınav giriş belgenizi sürücü kursundan alıyorsunuz.
Direksiyon dersini aldığınız sürüş rotası, sınavda süreceğiniz rota oluyor.
Direksiyon sınavından da geçtiğinizi farz edelim sonrasında sürücü kursundan belge alıyorsunuz ve o belgelerle nüfus müdürlüğüne gidip ehliyet başvurus yapıyorsunuz, elbette randevu ve harcı yatırmayı unutmayın.
Bu belgeler dışında MEB size sertifika veriyor, bu sertifika ile araç kullanamıyorsunuz. Böyle bir yanlış bilgi var ortada.
Araç kullanmak için olan geçici belgeyi ehliyet çıkartma işleminden sonra veriyorlar.