Ehliyet çıkarma süresi var mı?

AbekBuba

Hectopat
Selamlar 2 gün önce direksiyon sınavından başarıyla geçtim. Ehliyetimi çıkartmak istiyordum ama yarın işlerim nedeniyle 2 3 ay il dışında olacağım. Bu sure boyunca ehliyetimi çıkartamayacağım. Acaba bu bana bir sıkıntı oluşturur mu? Bunun bir çıkartma süresi falan var midir? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

"Direksiyon sınavını kazandıktan sonra ehliyet alma süresi 2 senedir. Yani sertifikanızı 2 sene içerisinde nüfus müdürlüğüne gidip ehliyete çevirmelisiniz. Sertifikanız ile araç kullanamazsınız. Nüfus müdürlüğü sizlere geçici ehliyet belgesi verecektir."

Kaynak

2-3 aydan bir şey olmaz. Zaten sınavı geçtikten hemen sonra ehliyeti alamıyorsunuz. Ehliyet başvurusunda bulunmanız için gerekli evrakların kursa ulaşması vs 1-1.5 hafta kadar sürebiliyor.

2-3 aydan bir şey olmaz. Zaten sınavı geçtikten hemen sonra ehliyeti alamıyorsunuz. Ehliyet başvurusunda bulunmanız için gerekli evrakların kursa ulaşması vs 1-1.5 hafta kadar sürebiliyor.

Artık evrağa gerek yok. Bir tane fotoğraf ve kimlik. Başka bir şey istemiyorlar. e-Devlet'te sürücü belgesi gözüktükten sonra randevu almak yeterli. Beklemeye gerek yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı