Ehliyet en hızlı nasıl alınır?

KBGul22222

Hectopat
Katılım
24 Ağustos 2020
Mesajlar
242
Çözümler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 1500X
Rx580 8GB
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Zaten araba sürmeyi biliyorum kursa gidip sadece para yatırmam yeterli mi? Nasıl bir süreç oluyor bilenler yazabilir mi? Siz kaç günde aldınız? Teşekkürler.
 
Zaten araba sürmeyi biliyorum kursa gidip sadece para yatırmam yeterli mi? Nasıl bir süreç oluyor bilenler yazabilir mi? Siz kaç günde aldınız? Teşekkürler.

Hocam anlamadım sadece para yatırıp kursa gitmemeyi mi planlıyorsunuz?
 
Yazılı sınav için derse gitmezseniz olur ama yanlış bilmiyorsam direksiyon sınavı için gitmek zorundasınız. Zaten araba sürmeyi ne kadar bilirseniz bilin derslere gitmezseniz sınavda kalma ihtimaliniz var. Sınav maalesef sürüş yeteneğinden çok parkuru ezberleme yeteneğinize bağlı.
 
Ben 2 haftada okula gittim sonra sınava girdiğim günün ertesi günü ehliyet aldım. Kursa yazıldıktan sonra ilk hafta teorik derslere girdim hafta sonu da sınava girdim geçtim. Öbür hafta ise pazartesiden cumaya kadar ehliyet dersine gittim pazar günü ehliyet sınavına girip çıktım geçtim. Ehliyet için nüfus dairesine randevu almak gerekiyor şehirlerde ama şehre yakın bazı ilçelerde direkt nüfus dairesine girip işinizi halledebiliyorsunuz. Bende Konya'ya en yakın olan altınekine gittim işimi hallettim geçici ehliyet kağıdı verdiler 3 gün sonra da ehliyetimi teslim aldım.
 
Hocam teorik ve direksiyon derslerini mecbur almalısınız. He kurs size teorik dersi yazar ama gidip gitmemek size kalmış. Direksiyon dersine katılımınız zorunlu mu onu bilmiyorum ama gitmenizi tavsiye ederim. Hem araca alışmak hem de sınav güzergahını öğrenmek açısından faydalı olacaktır. Ben gitmenizi tavsiye ederim. En hızlı alma konusuna gelecek olursak da sınav tarihleri belli olduğu için daha erken olamazsınız. Dersleriniz bittiği taktirde en yakın sınava katılım sağlayabilirsiniz.
 

Hocam dediğiniz doğru fakat büyükşehirlerde o kadar hızlı almanız mümkün olmuyor genelde. Sınavları tek seferde geçtiğiniz senaryoda 1 ay içinde almak mümkün.
 
Hocam dediğiniz doğru fakat büyükşehirlerde o kadar hızlı almanız mümkün olmuyor genelde. Sınavları tek seferde geçtiğiniz senaryoda 1 ay içinde almak mümkün.

O yüzden tavsiyem en yakın bir ilçeye gidip 10 dakikada halletmek.
 

Eğer MEB o kurumu denetleyip duruyorsa yazılı sınav için derse de gitmesi gerek.2.defa görmedikleri an kaydını siliyorlar.
Süreci ben sana anlatayım.
Her ayın belli bir tarihinde teorik dersler başlar(bizim burada ayın 10nda başlıyor.)
-Günde 4 saat olmak üzere 10 iş günü boyunca teorik ders.
-Teorik sınav(50 soru. Her soru 2 puan. En az 35 doğru işaretlemen gerekir.)
-Direksiyon dersi(kurumdan kuruma ders saati değişiyor. Ben toplam 14 saat direksiyon dersi aldım.)
-Direksiyon sınavı.
-Direksiyon sınavını geçtikten 2-3 gün sonra kurumdan arayıp sertifika ve sağlık raporunu veriyorlar. Ondan sonra harcı yatırıp nüfus müdürlüğüne gidip geçici ehliyet belgeni alıyorsun. 3-5 güne ise PTT ile ehliyetin adresine ulaşıyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…