Ehliyet en hızlı ve en kısa sürede nasıl alınır?

bymfw4

Hectopat
Yer
Bayerische Motoren Werke AG
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: NVIDIA Geforce GTX 1650 Ti M ---- İşlemci: AMD Ryzen 5 4600H ---- RAM: 16 GB ---- Kulaklık: Razer Blackshark V2 ---- Mouse: VXE Dragonfly R1 Pro ---- Gamepad: 8BitDo Ultimate 2.4G Hall Effect
Merhaba, kendimi bildim bileli arabaların kendine ve araba sürmeye aşırı bir ilgim var. 18 yaşımı yıllardır sabırsızlıkla bekliyorum ehliyet için ve iyice az kaldı. Kalan süre azaldıkça zaman yavaş geçiyor gibi geliyor, son 1 buçuk ay kaldı 18'in dolmasına.
Öncelikle 18'imi doldurduğumda direkt kursa yazılsam, kalma vs. olmayacağını düşünerek ehliyeti ortalama ne kadar sürede alıyoruz?
Diğer bir sorum da kursa 18'i doldurmadan yazılabiliyor muyuz, en azından sınav olmaz ama dersleri önceden almak vb. bir durum olabiliyor mu kursun insiyatifine bağlı olarak?

Son düzenleme:
18 dolmadan yazılınamıyor maalesef. Nisan'ın 10'nunda başladım kursa ve olabilcek en kısa süre olacak şekilde 2 Temmuz'da elime geçti ehliyet. Araya bayram vs girdi benim için, olsa olsa 1-2 hafta daha hızlı olur.

Ehliyeti alman sınav zamanına bağlı sen bir kursa gidip sorabilirsin. Yazılı sınav olmadan alamazsın ehliyet. Önce yazılıyı geçeceksin sonra da sürüş sınavını. Kendine en yakın kursa gidersen sana sınav zamanını söylerler.

Beklediğimden uzun sürüyormuş.

Kursa göre değişir.
Söylediğim gibi ortalama olarak sormuştum.

Ehliyet kursuna yaşın dolmadan yazılabilirsin sınava doldurduğunda girebilirsin fakat sınava giremezsin. Yazılı sınavlar her ayın 1-10 arasında oluyo ehliyet kursundaki hocalarla planlarsınız zaten. Doğum günün ayın kaçına denk geliyor bilmiyorum eğer şimdiden yazılırsan doğum gününden hemen sonra girebilirsin yazdığım tarihler arasındaysa doğum günün. Öbür türlü sınava çalışma süreci oluyor ne kadar dümenden de olsa.

Bu tarihler sanki başvuru tarihleri sınav 10 gün kadar falan sonra oluyordu sanki.

Yani dediğim gibi önceden yazılıp dersleri alıp sınava 18'i doldurduktan sonra girebiliyor muyuz? Evet doğum günüm o tarihler arasında.

Beklediğimden uzun sürüyormuş.

Söylediğim gibi ortalama olarak sormuştum.
Her ay sınav var. Sen kursa yazıldığın tarihte direkt derslere girersin ki girmesen de olur zaten baya kolaydı 7-8 sene önce çok değişmiş midir emin değilim.

Her ay sınav var. Sen kursa yazıldığın tarihte direkt derslere girersin ki girmesen de olur zaten baya kolaydı 7-8 sene önce çok değişmiş midir emin değilim.
Tüm dersler + sınav + ehliyet alma bekleme süreci ortalama ne kadar sürede tamamlanıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…