Ehliyet sınavı zor mudur?

Yağız Efee

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar 19 Mart çarşamba günü yazılı ehliyet sınavım var. Kursun verdiği kitabı bitirdim, YouTube'dan soru çözümleri vs. izledim ve sorular bu videolarda çok kolay. Sınavda da bu zorluk derecesinde mi çıkar yoksa daha zor mu sorarlar? Düşüncelerinizi bekliyorum.

sınav basit bir şekilde yaparsın ama uygulamada sorun yasayabilirsin en ufak şeyden puan kırıyorlar

Sınava gelen hocanın inisiyatifine de kalmış. Mesela ben park yaparken bana 2. hak tanıdı. Normalde bırakabilirdi, buna karşılık yokuşta kalkış da 2 kez kaldırdı. Normalde bir kez kalkmak yeter. Son olarak sınav sonu araçtan inerken el frenini çekmeyi unuttum.

Yine de ilk denemem de geçtim. Adam sağ tarafından kalkmıştı yada mutlu bir haber almıştı herhalde. Normalde çok duyuyorum ama sinyal vermeden hareket edince bile bırakıyorlarmış.

Daha doğrusu sarı hata ve kırmızı hata var. Sarı hatalarda önce uyarır, tekrarı halinde puan düşer. Belirli bir puan kaybedince sınav biter zaten.

Önemli olan kırmızı hata yapmamak. Direkt bırakabiliyorlar.

Yazılı sınavdan bahsediyor arkadaş.

Yazılı sınav kolay, önemli olan şeyleri ezberine al onların üstünde dur. Sorular genelde aynıdır sadece rakamlar ve resimler değişir. Misal iki arabanın arasında olması gereken mesafe, farklı yol türlerindeki hız sınırları, trafik işaretlerinin anlamları bunlar mutlaka çıkar.
Onun dışında bir görsel verilir biri dönüş halinde olan araba biri düz giden araba yol önceliği kimdedir diye sorar. Görsel değişebilir tabi.
Yine bir görsel verilir ve o görseldeki ilk yardım hareketinin hangisi olduğu sorulur ya da yanık, bilinç kaybı vesaire gibi durumlarda hangi ilk yardım türü uygulanır diye bir soru mutlaka olur.
Heimlich manevrası , rentek manevrası bunlar çıkar hangi durumlarda uygulanır gibisinden.
Ehliyet türleri çıkar, misal B grubu ehliyeti olan aşşağıdakilerden hangisini süremez gibi.
Birde yolların üstüne çizilmiş çizgilerin anlamlarını ezberle, aralıklı çizgiler düz çizgiler vesaire gibi.
Genelde ilk yardım soruları diğerlerine göre bir tık fazla çıkabiliyor.

Bazı sorular zaten hiç bilgisi olmayan kişilerin bile yapacağı cinsten çerezlik çıkar, çok absürt bir şık olur içlerinde.

Direkt kolay soruluyor telefondan uygulama indirip soru çözebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…