Ehliyet sınavında parkta sinyal verilir mi?

Zwsup

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar. Yarın ehliyet sınavım var, neredeyse bütün direksiyon derslerine girmiş bulunmaktayım. Ama içimde şöyle bir merak var maalesef, sınavda bilindiği üzere l park ve paralel park yapılıyor. Bu parklar yapılırken alana giriş yaparken sağ sinyalimi verip duruyorum ama park alanlarına girerken sinyal vermeme gerek var mıdır? Babama sordum sen sinyalini ver yine diyor ama hocaya sorduğumda artık gerek yok diyorlar. Bu kadar basit bir sebepten dolayı sınavdan kalmak istemiyorum. Sınava yakın zamanda girmiş olanlar veya bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşinizi garantiye alın sinyal verin şimdiden hayırlı olsun.

Verseniz çok daha iyi olur. Komisyon bazen ufak bir sinyal hatasından bile bırakabiliyor.

Uçan kuşa bile sinyal ver. Sinyaldeki amacın ne yapacağını önden söylemektir. Bunun sınavı, yol boşu, o su, bu su yok. Kuşa bile ver sinyali alan alır almayan almaz. 100000 sinyalde bir hayat kurtarsan ne mutlu çok bile.

Dediginiz gibi her şekilde sinyal vermeye çalışıyorum, ciddi anlamda sinyal kolundan elimi çekmiyorum diyebilirim. Ama merak olarak sınavda parkımı yaparken sağ tarafa gireceğim için sağ sinyal vermem lazım değil mi bir de 25 metre için dörtlü yakmam lazım mı bunlari merak ediyorum.

Ben şahsen direksiyon sınavımda park yapacağım yer (paralel) sağda olsa da durdum dörtlüyü yaktım öyle Park ettim. Çıkarken de sola çıkacağım için çıkarken sol sinyal verdim.

Evet, dörtlüyü yakman lazım. Park ederken işini garantiye almak için yakabilirsin ama 25 metre geri giderken kesin yak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…