Ehliyet üst yaş sınırı var mı?

Hocam bu konunun etik tarafı , sorulan sorudan çok bağımsız.

70 yaşında anneannem var ve ehliyet almak istiyor. 70 yaşındayım bana ehliyet vermezler diyor. Ben de insanlara sormak istedim ehliyet te üst yaş sınırı var mı?

60 -65 yaş üstünün trafiğe çıkmasını hiç iyi görmüyorum özellikle motorculara bilmeyerek de olsa Dikkat etmiyorlar Ama sağlıklıysa alabilir.

Yaşlılar konusunda herkes hemfikir bence trafiğe çıkmaları Sağlıksız hem kendi hem de karşı taraf için çok yaşadım öyle yaşlı önünde gidiyorum bana çarpmaya ramak kala kurtarıyorum kendimi diyorum amca ne yapıyorsun bana diyor ki oğlum görmedim kusura bakma ULAN ONUNDEYIM ONUNDE. Bunun haricinde refleksleri çok zayıf bir şey olsa kurtaramazlar.

Zaten öyle hergün trafiğe çıkmak için istemiyor acil bir durum esnasında sadece dedem de ehliyet olduğundan dedem in bir durumu olursa getirip götürmek için

Yaşlılar dikkat edemiyor bazen, ışığı ya da gelen arabaları göremeyebiliyorlar. Tehlikeli oluyor hem kendilerine hem diğerlerine.
Evet hocam gerçekten bazen çok tehlikeli olabiliyor

60 -65 yaş üstünün trafiğe çıkmasını hiç iyi görmüyorum özellikle motorculara bilmeyerek de olsa Dikkat etmiyorlar Ama sağlıklıysa alabilir.
Bizde zaten söylemiştik artık geç kaldın diye acil bir durum olursa almak istiyorum dedi

Yok ama sağlık raporu vardı sanırsam ondan kalır muhtemelen.
Aslında gayet sağlıklı sadece acil durumlar için ehliyet istiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…