Bu stajyer ehliyet durumu nedir hocam varmı öyle birşey?İstersen tüm Türkiye'yi turla, bir kısıtlama yok.
Anladım hocam saolun.Ceza puanlarıyla ilgili bir düzenleme o. Kullanım kısıtlaması yok. İlk 2 sene ceza puanları farklı işliyor normal sürücüye göre.
Ceza puanı baya farklı işliyor gibi. Normal sürücü de ceza puanı dolunca ehliyeti 2 aylığına alınıyorsa, stajyer durumunda süresiz alıyorlarmış. Ayrıca 0.20 promil alkol varsa da direkt alıyorlarmış.Ceza puanlarıyla ilgili bir düzenleme o. Kullanım kısıtlaması yok. İlk 2 sene ceza puanları farklı işliyor normal sürücüye göre.
Ceza puanı baya farklı işliyor gibi. Normal sürücü de ceza puanı dolunca ehliyeti 2 aylığına alınıyorsa, stajyer durumunda süresiz alıyorlarmış. Ayrıca 0.20 promil alkol varsa da direkt alıyorlarmış.
Ehliyette 1 seneyi doldurmayana araç kiralama firmaları araç bile vermiyor. En azından kurumsal firmalar vermiyor.
Ben olsam riske girmezdim veya kurallara çok dikkat ederdim. Yoksa kaptırırsın ehliyeti.
Hocam ben zaten ya kendi üzerime olan arabamla ya da annemin üzerine olan bir arabayla 2 arkadaşımı alıp çıkmayı düşünüyorum gelecekte.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.