Einhell matkap mandreni yalpalaması normal midir?

Makaleler
4
Yer
Mersin
IMG_20241017_195544.jpg

Matkabın üstündeki düğme bu şekil olduğunda hangi hızda olursa olsun mandrende bir miktar yalpalama oluyor ama düğmeyi aşağı çekince devir biraz daha artıyor ve son hızdayken yalpalama kayboluyor. Uç olmadığı için uç takılı halde vaziyet nedir bakamadım. Bu durum kullanımda sıkıntıya sokar mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mandreni tam sıkılmamış yada yanlış sıkılmış olabilir. Sonuna kadar açıp sonuna kadar sıkın düzgünce bir daha deneyin. Normal mi bilmiyorum.

Uzun bir uçta bu ufak oynama epey fark edilebilir.
Mandren sökme videolarına bakıp sökeyim dedim ama vida çok güçlü sıkılmış döndüremedim. Şu başlıkları denedim de yakından dikkatli bakınca görülen ufak bir yamulma var yani tam dik dönmüyor. Evdeki matkap ile de bir kıyaslayıp ona göre karar vereceğim iade ya da kullanma konusunda.

IMG_20241018_194125.jpg

Mandren sökme videolarına bakıp sökeyim dedim ama vida çok güçlü sıkılmış döndüremedim. Şu başlıkları denedim de yakından dikkatli bakınca görülen ufak bir yamulma var yani tam dik dönmüyor. Evdeki matkap ile de bir kıyaslayıp ona göre karar vereceğim iade ya da kullanma konusunda.

Eki Görüntüle 2332229

Ben bir sorun olacağını düşünmüyorum. Neyde kullanacaksınız aşırı hassas bir şey yapmayacaksanız bir önemi yok.

Ben bir sorun olacağını düşünmüyorum. Neyde kullanacaksınız aşırı hassas bir şey yapmayacaksanız bir önemi yok.
Açıkçası ihtiyacım yoktu; bir hevesle aldım. Evde Bosch GBM 10 RE 600 Watt matkap var da bazen dar yerlerde vida atarken tutması biraz zor oluyor diye böyle bir alete merak salmıştım. Ufak tefek montaj işlerinde kullanacağım, duvar delme işi olmuyor da zaten duvar delemez muhtemelen. Fazla kalın olmayan mdf veya pleksi deliyorum bazen. Görselde soldaki vida aparatı olmadan direkt vida ucunu taktığımda mesela herhangi bir yalpalama olmuyor ama uzun parçalar takınca yalpalama görülür hale geliyor.

Ben aşırı kaliteli olmadıkça çoğunda olur diye düşünüyorum ufacık bir yalpalama. Tıbbi cihazlar değil sonuçta el aleti. Bir zararı da olmaz çok az çünkü.
İadeden vazgeçtim. Artık yolum o taraflara düşerse aleti de servise bir kontrol ettiririm. Zaten sağ olsun Amazon da iade konusunda hiç sorun çıkartmadı; duruma göre ileride iade de yapabilirim belki.

Bir de şu tork ayarı hakkında bilgin var mı acaba? Vidayı gömdüğün zaman matkap artık dönmekte zorlanıyor normalde. Bu tork ayarını yükseltince vida gömülse dahi döndürmeye devam edebilme gücü mü oluyor?

Son düzenleme:
İadeden vazgeçtim. Artık yolum o taraflara düşerse aleti de servise bir kontrol ettiririm. Zaten sağ olsun Amazon da iade konusunda hiç sorun çıkartmadı; duruma göre ileride iade de yapabilirim belki.

Bir de şu tork ayarı hakkında bilgin var mı acaba? Vidayı gömdüğün zaman matkap artık dönmekte zorlanıyor normalde. Bu tork ayarını yükseltince vida gömülse dahi döndürmeye devam edebilme gücü mü oluyor?

Tork ayarı vidayı ne kadar sıkmak istediğini ayarlamana yarıyor. Mesela vidayı 1.mod torkla attın yüzeyle dümdüz oldu ama Torku yükseltip 2-3. Modla atarsan vida içine gömülür motoru durmaz. Kısacası güç ayarı. İstenilen torka gelince matkap ses yapar ve uç dönmez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı