Ek fan mı alınmalı yoksa diğer fanlar hızlandırılmalı mı?

MrWorm26

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 PRO 3400G, GTX 1650 4 GB, 16 GB 3200 mhz DDR4, Gigabyte A320M-S2H
Merhaba arkadaşlar, benim anakartımda 2 adet fan girişi var. Birine arka egzoz fanı diğerine ise işlemci fanını takıyorum. 3 adet ön fanı ise güç kaynağından gelen fan girişlerine takarak çalıştırıyorum. Oyunlarda bilgisayarım 95 derecelere kadar gördüğü için kasanın üstüne ek egzoz fan almayı düşünüyordum fakat geçen gün ön fanların hızını ayarlayamadığımı fark ettim. Anakarta bağlı olmadığı için diğerleri gibi hızlarını ayarlayamıyorum ya da otomatik olarak hızlanmıyorlar. Sizce ön fanların hızının çok bir önemi var mı? Eğer ön fan hızını arttırmak işe yarıyor ise onları fan çoklayıcıya takacağım ve alacağım ek fan sayısını azaltacağım.

İşlemci fanınız stok mu? Sistem özellikleri neler?
Stok değil. Sistem özelliklerim şu şekilde:
İşlemci: AMD Ryzen 5 PRO 3400G
Ekran kartı: GTX 1650 4 GB
RAM: 3200mhz 16GB DDR4
Anakart: Gigabyte A320M-S2H
Dediğim gibi ön fan hızının ne kadar yararı oluyor, egzoz fan ile ön fanların hızının aynı olmaması önemli mi onları merak ediyorum.

Ön fanların hızlarını zaten arttıramazsın 12 volt Molex ile bağlantısı var maksimum hızda çalışıyorlar. Bu durum da 1 adet egzoz fanın var 2 adet de kasa üzerine takarsan sonlandırmış olursun. 95 dereceyi bu durumda ne kadar azaltırsın onu da fanları taktıktan sonra göreceksin ama, bir tane kule tipi takarsan daha faydalı olur. Sanırım stok soğutucu kullanıyorsun. Evet hava giriş ve çıkış olarak fanların aynı şekilde hız olarak dönmesinde yarar var. İçeri çok hava girmesinin de çok fazla etkisi yok giren havayı da tahliye etmek gerek. Aşırı etki edeceğini düşünmüyorum soğutucu almalısın.

Ön fanların hızlarını zaten arttıramazsın 12 volt Molex ile bağlantısı var maksimum hızda çalışıyorlar. Bu durum da 1 adet egzoz fanın var 2 adet de kasa üzerine takarsan sonlandırmış olursun. 95 dereceyi bu durumda ne kadar azaltırsın onu da fanları taktıktan sonra göreceksin ama, bir tane kule tipi takarsan daha faydalı olur. Sanırım stok soğutucu kullanıyorsun. Evet hava giriş ve çıkış olarak fanların aynı şekilde hız olarak dönmesinde yarar var. İçeri çok hava girmesinin de çok fazla etkisi yok giren havayı da tahliye etmek gerek. Aşırı etki edeceğini düşünmüyorum soğutucu almalısın.
Anladım. Kule tipi soğutucu en yararlı olacaktır anladığım kadarı ile. Kule tipi soğutucuların fiyatı tahmin ettiğimden daha pahalı. Fanlar için ortalama 1000 TL bütçem vardı. Ben araştırmaya devam edeceğim tavsiyeniz varsa bakabilirim yanıtınız için teşekkürler.

Kule tipi fan aldıktan sonra ısınma sorunum çözüldü. Teşekkürler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı