Ek HDD takmak PC performansını düşürür mü?

OxeyGG

Decapat
Daha fazla  
Dostlar PC'de 500 GB SSD var ama çok yeterli gelmiyor artık, o yüzden ek HDD almak istiyorum ama ne yapmalıyım sizce? Ek HDD alıp taksam oyunlardaki performans etkilenir mi? (Windows SSD'ye atılı.)

PC: RTX3060 12 GB
16 GB DDR4 RAM
Gigabyte H610M
i3 12100F işlemci
500GB M.2 SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır etkilemez, hatta SSD dosyalarının bir kısmını HDD'ye aktarırsan ve işletim sisteminin kurulu olduğu diski biraz daha rahatlatırsan hem cihaz hem de oyun performanslarında artış dahi gözükebilir.

HDD bu devirde pişmanlıktır, dosya depolama amacı haricinde asla tavsiye etmiyorum HDD yerine SATA SSD tercih edebilirsin.

Ve performansına doğrudan bir etkisi bulunmaz.

Dostlar PC'de 500 GB SSD var ama çok yeterli gelmiyor artık, o yüzden ek HDD almak istiyorum ama ne yapmalıyım sizce? Ek HDD alıp taksam oyunlardaki performans etkilenir mi? (Windows SSD'ye atılı.)

PC: RTX3060 12 GB.
16 GB DDR4 RAM.
Gigabyte H610M.
i3 12100F işlemci.
500GB M.2 SSD.

Hayır bu durum enerji ile alakalı bir durumdur. Kaldı ki PSU yetmeme gibi bir durum olması çok düşük bir ihtimal çünkü harcadığı elektrik ortalama iki bilgisayar fanına eşit diyebiliriz. Amper olarak. Performans olarak bütçeniz konusunda sıkıntı yok ise SSD almanızda yarar var. Zira hikayeli oyunlarda FPS düşmesinden çok bekleme süreniz artar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı