Ek tercih listesi nasıl?

KeremKutayK

Hectopat
Daha fazla  
Ek tercihler başladı ve listem bu şekilde iktisat hiç yazmayı tercih etmedim dil öğrenip yurt dışı hedefim olduğu için bu bölümleri yazdım birkaç tane de sağlık yönetimi yazdım sizce nasıl? Şunu çıkar veya bunu ekle diyebilirsiniz ama neden yapmam gerektiğini belirtin.

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    32,8 KB · Görüntüleme: 78
Ek tercihler başladı ve listem bu şekilde iktisat hiç yazmayı tercih etmedim dil öğrenip yurt dışı hedefim olduğu için bu bölümleri yazdım birkaç tane de sağlık yönetimi yazdım sizce nasıl? Şunu çıkar veya bunu ekle diyebilirsiniz ama neden yapmam gerektiğini belirtin.
Bu üniversitelerden yurt dışı hayali çok zor. Milyarda bir. Bence sevdiğin, seveceğin bir bölüm seç.

Dil öğreneceğim diyorum İngilizce dışında ayrıca bu bölümler küresel çapta bölümler yani mesela ticaret küresel ilişkiler küresel.
Hocam bölüm küresel de üniversiten küresel değil. Ben İrlanda'da Dublin'de faaliyet gösteren bir şirket olsam ve bir adet orta doğu marketing müdürü alacak olsam ilk 100'de yer alan Krakow üniversitesinden alırım. Hiç olmadı illa Türkiye'den alacaksam ilk 600'de yer alan Sabancı, Bilkent, Koç, Boğaziçi, İTÜ, GSÜ'den alırım. Seni bu üniversitelerden mezun olanlardan ayıracak olan ne? Bu adamlar %100 İngilizce eğitim alıyor. Sen genel İngilizce kursuna gidip Am Is Are öğrenirken bu adamlar sana lojistik dersini mesleki ingilizce ile anlatır.

Hocam bölüm küresel de üniversiten küresel değil. Ben İrlanda'da Dublin'de faaliyet gösteren bir şirket olsam ve bir adet orta doğu marketing müdürü alacak olsam ilk 100'de yer alan krakow üniversitesinden alırım. Hiç olmadı illa Türkiye'den alacaksam ilk 600'de yer alan sabancı, Bilkent, koç, Boğaziçi, İTÜ, gsü'den alırım. Seni bu üniversitelerden mezun olanlardan ayıracak olan ne? Bu adamlar %100 İngilizce eğitim alıyor. Sen genel İngilizce kursuna gidip am ıs are öğrenirken bu adamlar sana lojistik dersini mesleki İngilizce ile anlatır.

Çoğu üniversite öyle listede haklısın ama Atatürk Üniversitesi o kadar bilinmeyen bir üniversite değil ayrıca üniversiteden çok katılabileceğim projeler, Erasmus filan daha önem taşımıyor mu? Yani CV de verimli olan şeylere bakarlar iş görüşmelerinde. Ayrıca bir tek bu üniversiteler İngilizce eğitim vermiyor erciyes üniversite Sakarya üniversite çukurova üniversite gibi üniler de İngilizce eğitim veriyor %100 olandan bahsediyorum %30 ile %100'ün ayrımını biliyorum. Ayrıyeten çok da popüler olmayan bazı ünilerde akredite var eğer üniversite popüler değilse benim bildiğim akrediteye bakılır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı