Ekipler kablodan dolayı internetin hızını düşürdü

Hidanos

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Yazlık bir sitedeyim evimize yeraltından internet kablosu gelmiyor bu yüzden geçmiş yıllarda dış ortam kablosu ile sitenin internet kutusundan eve kablo çektirmiştim. Bugün ekipler internetimi açmaya geldiğinde kablomda sıkıntı olduğunu ve internet hızımı yavaşlatırlarsa daha iyi olacağını yüksek hızda kopma olabileceğini söylediler. 24Mbps yerine şu an 12Mbps download hızına düşürmüşler.
Merak ettiğim konu ise şu bu dedikleri doğru mu internet hızı ile kopukluğun bir alakası var mı yoksa boşu boşuna mı internet hızımı düşürdüler? Yardımlarınızı bekliyorum...

Kopukluk olabilir dedikleri gibi ama denemeden kesin bir şey söylemeleri yanlış. 24Mbps'de hız düşmesi olmayadabilirdi.

Eğer hattınız yetersizse kopmalar olabilir ancak kesin bir şey değil. İyi bir kabloyla ve hatla temiz bir şekilde 24Mbps alabilirdiniz belki. Kafalarına göre böyle bir şey yapmaları ilginç. Ülkede herkes kendi sektörünün diktatörü olmuş sanırım.

Kopukluk olabilir dedikleri gibi ama denemeden kesin bir şey söylemeleri yanlış. 24Mbps'de hız düşmesi olmayadabilirdi.

Kablomla 24Mbps alabiliyorum destekliyor altyapıda destekliyor fakat kablonuz sıkıntılı hızınızı düşürürsek kopma olmaz 24Mbps de kopma olur denildi bu doğru mu? Böyle bir şey olsa 12 veya 24 fark etmez her türlü hızda kopukluk olmaz mı zaten? Bilmediğimden soruyorum.

DSL değerlerini görmeden kesin birşey diyemem. Eğer 24 Mbps hızda SNR Margin değeri 8 dB'in altına düşüyorsa kopma olur böyle bir durumda hız düşürüp kopmaların önüne geçilebilir. Eğer kabloda hasar varsa hız farketmeksizin her türlü kopma sorunu olur. Eğer DSL değerlerini atarsan daha sağlıklı yorum yapılabilir.

Bahsettiğiniz değeler sanırım bunlar. Şu an 11.5 Mbps download alıyorum değerler bu şekilde.

SNR Margin değeriniz 19.5 dB hızınızı 24 Mbps'e yükseltirseniz SNR Margin değeriniz 8 dB'in altına düşmez. Hat zayıflamanız baya yüksek kabloda sorun var ya da kablonuz kalitesiz. Ankastre kutusundan modeme gelen kabloyu değiştirmeniz gerekli. Kabloyu değiştirmezseniz 12 Mbps ile de kopma sorunu yaşarsınız.

Kusura bakmayın bu konulara uzağım kısaca şunu demek istediniz galiba.
Yani 24Mbps yapsamda sorun olmaz fakat kopma sorunu olur ise 12 ve 24 fark etmez ikisinde de olur doğru anlamış mıyım?
Bu durumda 24Mbps yapmamda bir sakınca yok o zaman değil mi?

Ne kusuru, doğru anlamışsınız. Sadece 24 Mbps'e yükselttikten sonra SNR Margin değerinize bakın 8 dB'in altında mı değil mi diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…