Ekipmanlar nasıl temizlenir?

shadow52

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Bugün eve misafir gelmiş. Annem fark etmemiş, benim PC'de Minecraft açık olunca oturup oynamışlar. Annem normalde izin vermez oynamalarına, bu sefer görmemiş; oynamışlar. Sonuçta çocuk, yapacak bir şey yok. Klavye, fare, mouse pad onu geçtim, kasanın camı bile cips olmuş. Ekipmanlar yeni, bebek gibi davranıyordum. İçine etmişler. Nasıl temizleyebilirim?
Ekipmanlar şunlar:
  • Razer Blackwidow V3 Tenkeyless.
  • Mouse: SteelSeries Aerox 3
  • Ayrıca ekstra konuya giriyor fakat sorayım: Arkadaşım köpükle mouse Pad'ini temizlemiş, zarar vermiş. Benimkinin üzerine çok az da olsa kahve döküldü. Hemen temizlediğim için herhangi bir sıkıntı olmadı fakat mouse pad çok kirli. Temizlemem lazım. SteelSeries QCK Medium mouse pad marka modeli bu. Onun için de yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende SteelSeries pad vardı deterjanla yıkadım yıllarca ve üstüne dökmediğim yiyecek ve sıvı yoktu :D hala sağlam (Ürünü alalı 7 yıl geçti).

Klavye için keycapleri çıkartıp deterjanlı bir su doldurduğunuz leğen, kova tarzı bir şeyde fırçalayın ve sulayın. Mouse, nemli bir bezle silinebilir belki biraz da alkollü mendil. Sonra direkt kurulayın.

Fareye başka yapabilecek bir şey yok mu?

Hocam önce mousepadin her yerini biraz ıslatın. Sonra deterjan veya şampuan gibi bir malzemeyi iyice köpürtüp pade yedirin. Sonra da suyla durulayın ve balkona kurumaya bırakın. Mouse'u herhangi bir temizlik mendiliyle temizleyebilirsiniz. Klavyenin de keycaplerini çıkarıp aralarına bir fırçayla girebilirsiniz ve yine mendille temizleyebilirsiniz.

Klavye için keycapleri çıkartıp deterjanlı bir su doldurduğunuz leğen, kova tarzı bir şeyde fırçalayın ve sulayın. Mouse, nemli bir bezle silinebilir belki biraz da alkollü mendil. Sonra direkt kurulayın.

Vallahi deterjanla yapmasam sıkıntı olur klavyeye de aynısı yeter mi?

Fareye başka yapabilecek bir şey yok mu?
Garantisi devam etmiyorsa skatezleri düzgünce çıkarıp 4 adet vidayı sökün. Üst kapağı çıkarıp kartın olduğu kısmın çevresini silerek, üfleyerek temizleyin. Üst kapağından sağ-sol-dpi tuşlarını çıkarıp yıkayabilirsiniz. Daha sonra skatezleri direkt ya da prit sürerek yapıştırabilirsiniz. İlk kez sökecekseniz muhtemelen direkt yapışır.

Keycapler elektrik aksamına bir şey yapmaz ki, üstündeki yazılar da lazerlidir deterjan onları da çıkartmaz. Hem zaten cips lekesi çıkmaz bir şey değil ben ıslak mendil ile siliyorum. Sabunlu su da olur sadece tuşları çıkartıp fırçalayın bi eski diş fırçası ile ya da içinde silip peçete ile kurulayın. Güneşte biraz bekletip geri de takabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı