Ekonomi Alarm Veriyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Önce akıllarda devrim yapılması gerekir.
Bu ülkede daha önce çok proje geliştirmek istendi, ama hepsi engellendi; halkımız sağ olsun!
Örneğin Devrim Projesi;

4.5 ayda Türkiye'de ilk arabanın yapıldığını unutmayalım. Sadece 4.5 ay...

O akıllarda devrimi, cahil halkı eğitmek isteyen bir milli eğitim bakanı vardı. Köy enstitüleri kurdu, sannattan bilime, bilimden ziraata çoğu konuda köylü bilinçlendiriliyordu. Sonra sağolsun sağcı kesim, "kominizm yuvaları oralar" yalanını uydurarak, iktidara baskı yapılmasını sağladı ve er geç kapattırıldı. Halk da şak şak tuttu. Tabi "din elden gidiyeahh" dediğin zaman akan sular durur. Çatışmaktan bir halt yapamadık, en önemlisi halkı eğitemedik. Gerçi halkın da pek eğitilmekten taraftar olduğunu söyleyemem.

Ben bildim bile insanların çoğu öyle. Çok para kazanayım hırsı var.
Bence yanlış düşünüyorsunuz. Çok para kim halk kim. Çok para kazanayım hırsı olanlar zaten kazanıyordur, husurzuluk yoktur. Husursuzluk, eşşek gibi çalıştırılıp, anası babası tarafında evlen de kurtulalım denilip, borç batağı içinde yuva kurmaya kalkıp, aç kalmadan, sıkıntı çekmeden, lüxe kaçmadan geçinemeyen halkdadır. Benim düşüncem.

Yani şöyle eskiden para durumu iyi değildir. Kazandıkça kazanır. Paradan başka çevresindekileri görmez. Sonradan görme derler işte o durumda o. Paradan çok sağlık olmadıktan sonra bana göre paranın bir önemi yok. Senin dediğin durumda olanlarda var.

Osmanlı geliyor, salla bunları(!)

Para olmadan sağlık nasıl olacak Allah aşkına. Klişe laflardan kurtulun bence. Adam parasız, diş macunu alamıyor, adam parasız, temizlik ürünlerini gerektiği gibi alamıyor, adam parasız, protein ihtiyacını karşılıyamıyor sürekli karbonhidrata yükleniyor, organik olmayan gıdalara mahkum oluyor. Ayrıca parasız, eşşek gibi çalışıp, 3 kuruş para kazanmanın mutsuzluğu var, adam spor mpor hak getire. O sağlık parasız nasıl olacak?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…