Ben anlayamadım o kitabı okumam lazım sanırım. Ülkemiz üzerinde oynanan büyük plandan nasıl kurtulacağız? Vergimi vermem yeterli mi? Ülkeden çıkmayalım o zaman.Kurtulamayacağız değil kurtulacagız kurtarmak için calışacagız başka çaremiz yok
Küçük şehirlerde iş bulma oranın İstanbula kıyasla çöptür. Kusura bakıyorum, adam İstanbul'da doğamaz mı? Başka şehire mi gitsin yani?Küçük şehirler için asgari ücret gayet yeterlidir. İstanbul'da çalışıpta zaten 2800 TL'ye tamam diyen adam kusra bakmada maldır. İstanbul'a bizim burda çalışmak için çok giden oluyor. 5000 TL'den az kazanan zaten orda barınamaz. 5000 TL'den az kazanacaksa kimsede gitmez zaten. Bunu herkes söylüyor. Ama küçük bir şehirde evine git işine gel asgari ücret yeter yani aç kalmazsın.
Ne yapman gerek?Ben anlayamadım o kitabı okumam lazım sanırım. Ülkemiz üzerinde oynanan büyük plandan nasıl kurtulacağız? Vergimi vermem yeterli mi? Ülkeden çıkmayalım o zaman.
Küçük şehirlerde iş bulma oranın İstanbula kıyasla çöptür. Kusura bakıyorum, adam İstanbul'da doğamaz mı? Başka şehire mi gitsin yani?
Sizin burda dediğiniz yer neresi bilmiyorum ama İstanbula gidip gelinmesi lojistik ile alakalı meslek sanırım. Anlamadığınız olay mesleğiniz olması bile şans şu an. Ailenin çalışması bile mucize şu an inanmasanda.
He hükümetin işi yok Technopat.net'te bir konuda çoluk cocugun fıkırlerını uygulayacak. Hükümetin de elinde olmayan şeyler var demek ki yoksa hangi aptal hükümet açlık artsın, işsizlik artsın der ki? Aksıne bunları sıfıra ındırır ve bın yıl ıktıdarda kalır.Bu konu sabaha kadar sürer. Bu konuları hükümette takmıyor zaten. Benden bu gecelik bu kadar.
Ya kira derdin yoksa dediğin gibi İstanbul'da da yeterlidir asgari ücret. Üstüne iş bulmak çok kolay. Küçük şehirlerde markete girmek bile torpil ister. Ama İstanbul'da kimse böyle işleri yapmak istemiyor. Bir ton ilan görüyorum. Hep tekrar tekrar açılan.Ben anlayamadım o kitabı okumam lazım sanırım. Ülkemiz üzerinde oynanan büyük plandan nasıl kurtulacağız? Vergimi vermem yeterli mi? Ülkeden çıkmayalım o zaman.
Küçük şehirlerde iş bulma oranın İstanbula kıyasla çöptür. Kusura bakıyorum, adam İstanbul'da doğamaz mı? Başka şehire mi gitsin yani?
Sizin burda dediğiniz yer neresi bilmiyorum ama İstanbula gidip gelinmesi lojistik ile alakalı meslek sanırım. Anlamadığınız olay mesleğiniz olması bile şans şu an. Ailenin çalışması bile mucize şu an inanmasanda.
Küçük şehirde iş yok ki. İnsanlar boşa gelmiyor İstanbul'a. Anadolu da iş yok işte. İstanbul'da çoğu iş yeri asgari ücret veriyor. Asgari ücrette hiç bir şeye yetmiyor.Küçük şehirler için asgari ücret gayet yeterlidir. İstanbul'da çalışıpta zaten 2800 TL'ye tamam diyen adam kusra bakmada maldır. İstanbul'a bizim burda çalışmak için çok giden oluyor. 5000 TL'den az kazanan zaten orda barınamaz. 5000 TL'den az kazanacaksa kimsede gitmez zaten. Bunu herkes söylüyor. Ama küçük bir şehirde evine git işine gel asgari ücret yeter yani aç kalmazsın.
Nereye yetiyor asgari ücret? Her gün makarna yersen yeter anca. Elektrik, su, doğalgaz faturaları zaten uçuyor. Haftalık market, pazar alışverişi zaten 500 TL hatta daha fazla ediyor. Nereye yetiyor bu asgari ücret acaba?Ya kira derdin yoksa dediğin gibi İstanbul'da da yeterlidir asgari ücret. Üstüne iş bulmak çok kolay. Küçük şehirlerde markete girmek bile torpil ister. Ama İstanbul'da kimse böyle işleri yapmak istemiyor. Bir ton ilan görüyorum. Hep tekrar tekrar açılan.
İstanbul'da kira derdin yoksa ve iş yerin yakınsa atıyorum hemen semtinde ki bir mağazada iş bulduysan(BİM, A101, Migros v.b.) aç kalman söz konusu değil. Bu marketler asgari ücretin üstüne 1000 TL yakında para veriyorlar çeşitli adlar altında ve bu işlere bile kimse tamah etmiyor ne yazık ki. Biraz iş beğenmeme çok fazla İstanbul'da malesef Cumhurbaşkanı bu konuda haklıdır. Herkes oturdugu yerden masabaşı iş istiyor. Malesef olmuyor oyle ıste.Küçük şehirde iş yok ki. İnsanlar boşa gelmiyor İstanbul'a. Anadolu da iş yok işte. İstanbul'da çoğu iş yeri asgari ücret veriyor. Asgari ücrette hiç bir şeye yetmiyor.
Nereye yetiyor asgari ücret? Her gün makarna yersen yeter anca. Elektrik, su, doğalgaz faturaları zaten uçuyor. Haftalık market, pazar alışverişi zaten 500 TL hatta daha fazla ediyor. Nereye yetiyor bu asgari ücret acaba?
Adam üniversite okuyor o kadar neden bölümü dışında bir meslekte çalışsın? Adam boşa mı okuyor onca yıl? Sen git o kadar oku, çalış sonra gelsin asgari ücret ile maaş al. Oh ne ala memleket.
Adam üniversite okuyor o kadar neden bölümü dışında bir meslekte çalışsın? Adam boşa mı okuyor onca yıl? Sen git o kadar oku, çalış sonra gelsin asgari ücret ile maaş al. Oh ne ala memleket.İstanbul'da kira derdin yoksa ve iş yerin yakınsa atıyorum hemen semtinde ki bir mağazada iş bulduysan(BİM, A101, Migros v.b.) aç kalman söz konusu değil. Bu marketler asgari ücretin üstüne 1000 TL yakında para veriyorlar çeşitli adlar altında ve bu işlere bile kimse tamah etmiyor ne yazık ki. Biraz iş beğenmeme çok fazla İstanbul'da malesef Cumhurbaşkanı bu konuda haklıdır.
Küçük şehirler için asgari ücret gayet yeterlidir. İstanbul'da çalışıpta zaten 2800 TL'ye tamam diyen adam kusra bakmada maldır. İstanbul'a bizim burda çalışmak için çok giden oluyor. 5000 TL'den az kazanan zaten orda barınamaz. 5000 TL'den az kazanacaksa kimsede gitmez zaten. Bunu herkes söylüyor. Ama küçük bir şehirde evine git işine gel asgari ücret yeter yani aç kalmazsın.