Ekonomi çok iyi yeğenim (!)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Artık çok klişe olmuş aptalca ironik söylemler söyleyip (!) yazan başlıklar görünce bu forumlara giresim gelmiyor artık. Anlatmak istediğim nokta konu değil, eleştiri noktası değil.
Böyle konuları görüyorsanız hocam tıklamayın kafanıza silah dayayıp aç mı diyorlar konuyu?

Benim anlamadığım yabancı meme sayfaları 1000$ RTX 3080'e böbrek satıcaz diyorlar acaba Türkiye'de yaşasalardı ne olurdu.

Benim orada yaşasam iPhone 12 Pro Max PS5 iyi bir PC alırım 3080'li zaten buradada adam akıllı bir telefona 3 asgari ücret gidiyor. Araba en iyisine binerim orada burada vereceğim para orada vereceğimde para.

Hocam kusura bakmayın ama Türkiye'de hayat standardını yükseltmek neden bu kadar zor acaba? Neden buradaki doktor Almanya'daki asgari ücretliden daha düşük standartlara sahip?
Bunları biz gençler soruyoruz.
Allah'ın izniyle de Yaşanabilir Türkiye'yi ilerde kuracağız.

Bu gidişle yok olabiliriz gelecekte adamlar uzaya çıkıyor biz sarı sitede dolaşıyoruz.

Genç birisi olarak hobilerimi sayıyorum. Evde oturmak. Evet evde oturmak birçoğumuz böyleyiz. Çünkü her şey çok pahalı. Birincil ihtiyacımız olan gıdayı insanlar zar zor alabiliyor. Bu durumda kim hobileriyle uğraşsın. Bisiklet alacaktım. Çok pahalı. 2000 TL olan bisiklet şu an 4000 TL decathlon sitesine girin ST-540 yazın. Almanya'ya dil öğrenmek için giden bir tanıdığımla konuşuyorum. Anlattığına göre insanlar ihtiyaçlarını karşıladığı için hobilerine hep para harcıyor.

Hocam, bende keman çalıyordum bir zamanlar şimdi fiyatlarına bakayım dedim alamıyorum istediğim hobiyi yapamıyorum.

Bıktım artık yahu PS4'ü 2.el al telefonu 2.el al bilgisayarı 2.el al araba konusuna hiç girmiyorum 2.el ci olduk vallahi 18 yaşımı geçeyim sırf milletin eskisinde kullanmamak için her şeyimi sıfır alacağım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…