Ekonomi nasıl düzelir?

@CloseD. Selim sizlere daha çok üzülüyorum. Tek derdiniz ekonomi kötü cart curt deyip hayatı yaşamıyorsunuz. Oysaki gözünü açsan ekonominin ne kadar iyi olduğunu göreceksin.

@CloseD. Selim sizlere daha çok üzülüyorum. Tek derdiniz ekonomi kötü cart curt deyip hayatı yaşamıyorsunuz. Oysaki gözünü açsan ekonominin ne kadar iyi olduğunu göreceksin.
Sana harbiden yazık ha. Gezip eğlenmek için bisiklet alacağım ailemde memur olmasına rağmen taksitle bile alamıyorum ne anlatıyorsun lan sen? Neymiş hayatı yaşamıyormuşuz. Alsana lan o zaman bana bisikleti madem o kadar iyi ekonomi var.

Al bana, şunu alsana hadi. Alamıyoruz arkadaş alamıyoruz ekonomi leş gibi leş leş. Arkadaşlarımla yemek yerken para istemeye utanıyorum. Bilardoda fiyat düşürmek için 2 kişilik oyunu 4 kişi oynuyoruz fiyat düşsün diye. Ne anlatıyorsun la sen? Dalganı başka yerde geç burada sadece komedyen gibi gözüküyorsun kimse senin lafını ciddiye falan almıyor. Maskaralığını başka yerde göster burası yeri değil.

@CloseD. Selim memur olup niye 35000 liralık bisiklet almak istiyorsun? 10000 TL yede bulabilirsin bisikleti. En düşük memur maaşı birçok balkan ülkesindeki memur maaşlarından daha fazla dolara bazında Türkiye'de. O adamlar niye ekonomi kötü diye şikayet etmiyor? Biz niye alamıyoruz cart curt diye. Kazandığı kadar harçıyor. Senin anlamdığın nokta memur maaşı alıp milyonluk adam gibi yaşamak istiyosun. Kendi işin olur çok iyi paralar kazanırsın gene alamıyorum diyorsan eyvallah. Memur maaşıyla lüks yaşam dünyadaki hiçbir ülkeden bekleme.

Kazandığın paraya göre harçamayı öğrenirsen ne demek istediğimi anlacaksın. Şu anki kazançından memnun değilsen geliri arttırmaya bak o zaman. Burada ekonomi kötü devlet bize para vermiyor cart curt demek yerine. Gelirini arttırmaya çalıştır tavsiyemdir sana. O zaman gözlerini açmış olacaksın. Senin istediğin şey ben ailemle 25-30 yaşına kadar yaşayım ondan sonra onlar bana baksın ben çalışmayım. Bol keseden para alayım kafasındasın. İngiltere'ye taşın bakalım 18 yaşından sonra ailelerin çoğu çocuğundan oda kirası alıyor. Ekonomik olarak Türkiye'den daha büyük bir ülke. Sen burada ailenle yaşıyorsun senden bir kuruş kira parası almıyolar çalışmıyorsun. Burada ekonomi kötü cart curt diye ağlıyorsun. Bu sistem Türkiye'de keşke olsa.

Dalga geçiyor şu an inandım.
Aynen.

Yozgatın en ücra köylerinde yaşıyorsundur muhtemelen sen

Ben ekonomi değil de ülkemizin tek olmasına ve yetiştirme tarzımızdan bahsedeceğim. Türkün dostu yok o zaman Türkü Türkle birleştirelim? Turan birliği miydi neydi 5-6 Türk devleti birleşecekti kendi paramız olacaktı bunu yapalım birleşelim ticaret yapalım ekonomiyi iyiye illaki etkiler. Yetiştirme ise eğitim ve insanlık. Eğitim sistemi kötü gerçekten 100 öğrenciye sorsan 1i bile iyi demez. Ve insanlığımız ölüyor. 2010 nesli büyüyünce ne olacak bilmiyoruz ama 2000-2005 neslini görmeye başladık. Ve bu zinciri kırmak için sıfırdan başlamak lazım. Yani bu yıl doğan çocuk 2040 yılına kadar adam gibi gelirse 2060 yılında bence ülke kötüleşmeyi sıfırlamaya başlar. Çünkü nesil iyi ve çalışkan öncelikle adaletli. Bence her şey eğitimden geçiyor. Şuan sınıflarda neden kopya çekmek çok ünlü? Çünkü dersi geçmenin anlamı yok çünkü çalışana haksızlık ediyoruz. Kısaca ben Türk birliğini ve eğitimin düzeltilmesi ve adalet konusunda Alman disiplinine sahip olmamız gerektiğini düşünüyorum ve bu dediklerim gerçekleşirse 2060 yılında bence ülkemiz iyi bir yere gelir.

Tayyip öyle bir enkaz bıraktı ki, düzelmesi için çok çok uzun yıllar gerekli.

Tayyip öyle bir enkaz bıraktı ki, düzelmesi için çok çok uzun yıllar gerekli.
Amacı da oydu. Çok da güzel başardı. BOP eşbaşkanı sonuçta. Şehitler mi? Onun gözünde kelleden başka bir şey değil. Apo mu? Sayın muhterem mübarek insan. Daha yazılır da forumdan banlanmak istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…