Ekonomi sadece yüzdesel olarak mı büyüyor?

Ekonomi okuyan birisi olarak söylüyorum son zamanlarda ortada fiziksel bir büyüme söz konusu değil fakat hükümetler halkların çok büyük bir oranı cahil olduğundan insanları kandırmak ve sahte rakam oluşturup kredi değerlendirme kurumlarından geçer not almak, yatırımcı çekmek için bu yollara başvuruyorlar. Mesela bizim x kişilerinin açıkladığı son %5 lik büyüme. Ortada büyüme filan yok. Devlet Sabancılara ve Koç'a %5 lik hisse sattırdı, kredi garanti fonu ile ödeyecek ödeyemeyecek yüzbinlerce insana kredi dağıttı. Bu işlem sonucunda piyasadaki likiditedeki artışını insanlara ekonomik büyüme diye yutturdular. Bildiğin fason büyüme. Üretim mi arttı ? Hayır. Alım gücü mü arttı ? Hayır. E nasıl oldu büyüme ? Havadan kredi dağıtıp ülkenin en büyük 2 şirketine hisse sattırarak.

İşin özeti her büyüme diye açıklanan haber aslında büyüme değil alakası dahi yok. İnsanların cahilliğinden yararlanıp hikaye anlatma sanatı vardır ekonomide. Onun bir parçası işte.

Ekonomi hakkında ben cahilmişim biraz, biraz da tabi medya veya diğer alengirli işlerin kurbanı olmuşum.

Saçmalamayın(!) enflasyon ile ekonomi alakasız şeyler. Ekonomiyi tarif ederken enflasyon üzerinden tarif ediyorsunuz.

Ekonomi ile bir gram alakası yok. Kafanızdan silin.

Ekonominin boyutunu en kolay yoldan nasıl anlarız? Kişi başına düşen milli gelire bakarak.

Son düzenleme:
Hadi ben saçmaladım
Kişi başına düşen milli gelire bakarsak kimlere düştüğünü görebiliriz.
Sana bana düşmez

Dış ticaret diyorsun da dışarıya ne satacaksın karşılığında ne alacaksın
Çinden getirtmiş olduğun cep telefonlarını ve PC'leri Almanya, Amerika gibi ülkelere satmayı düşünmüyorsundur umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…