Dış ticaret diyorsun da dışarıya ne satacaksın karşılığında ne alacaksın
Çinden getirtmiş olduğun cep telefonlarını ve PC'leri Almanya, Amerika gibi ülkelere satmayı düşünmüyorsundur umarım
Aslında Vestel, Beko gibi beyaz eşya markalarımız bir Bosch, Samsung, AEG kadar olmasa da özellikle İspanya, Romanya ve birkaç ülkede rağbet görüyor. Mesele bir kaç ülkeyle sınırlı kalmayıp tüm dünyanın ilgisini bir şekilde toplamaktadır. Böyle olursa diğer markalar da ülke içinde kısa yoldan köşeyi dönmekten vazgeçer daha global markalar olmaya çabalarlar. Ekonomi'den teknik anlamda ekonomistler kadar anlamam fakat medyanın bazı olumsuzlukları gizlediği aşikardır. 100 yıllık zamlar artık güncelleme diye halka tasvir ediliyorsa bunda medyanın iktidar güdümünde olmasının etkisini söylemezsek olmaz. Geçmişte hükümet deviren yazar kasayı şimdi atsa esnaf kimse haberini yapmaz infial uyandırmaz.
Pardon(!) çok büyük bir hata yaptım. Ekonominin boyutu milli gelirden anlaşılmaz. Aslında kısmen anlaşılıyor.
Diyelim ki iki ülke olsun; birinin nüfusu 10 kişi, diğeri 20 kişi. Her ikisinin de ekonomisi 100 lira olsa... Böyle bir hata yaptım. Kafa gitti kafa, çok sıcak!
Mesela Çin'in ekonomisi Türkiye'den daha büyük, ama kişi başına düşen milli geliri daha azdır sanırım.
Neden her şeyi çoğunlukla farklı algılıyorsunuz/algılanıyor? Arkadaş Çin örneği veriyorum verilen cevaba bak, milli gelir meselesi hata diyorum, ABD'nin ne kadar "devasa" ekonomisi olduğunu yazıyorum gelen cevaba bak.
İlla yanlış algılanmaması için; ince ince gizli özne vb. kullanmadan atomuna kadar detaya inerek uzun uzun yazı mı yazalım?