EKPSS vs asgarî ücretli bir iş

Makaleler
49
EKPSS sınavına hazırlamak mı daha iyi, yoksa normal bir asgarî ücretli bir iş mi daha iyi olur?

4 aydır CV bırakmadık yer kalmadı. Hala bulamıyorum. Ama 2024 Nisan ayında sınav olacak. EKPSS dediğimiz olay ise engelli kontenjandan gireceğim.

Ortaöğretim dediğimiz şekilde yani TYT'nin konuları var. Sorular kolaydır diyorlar ama zor. Nisan'a kadar hazırlanma sürecinde iyi bir yol katedebilir miyim?

Uzun zamandır kitap yüzü görmedim. Zorlanacağım kesin ama bu iki olaydan yani; ya asgari ücretli bir iş veya kamuya girmeye çalışmak.

Özelde adam canı sıkıldığını çıkarıyor. Kamu ise öyle bir yer değil. Vukat olmadığı sürece bir şey deniyorlar ve durduk yere işten çıkarma hakları yok.

Bu TYT konuları ile aynı olan dersler yapılır diye düşünüyorum.

Ama EKPSS sınavında Türkçe, matematik, tarih, coğrafya ve vatandaşlık var. Başka da ders yok.

Fikriniz nedir? İyi Sosyaller.

Boşuna sağa sola CV bırakıp zahmete girme, bu ülkede referansın yoksa veya çok ekstrem bir farklılığın yoksa asgari ücretli iş bile bulamıyorsun. EKPSS'ye çalışman daha mantıklı.

EKPSS'nin kursları oluyor halk eğitim merkezlerinin. YKS'nin bile var; destekleme ve yetiştirme kursu diye.
Ne kadar şey katabilirler bilmiyorum hoca kalitesi önemli. Youtube kanallarından ve kaynak kitap PDF'lerinden çalışabilirsin. Eğer düzenli çalışırsan yüksek puan alıp kendini garantiye alırsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı