EKPSS'de 1 yıl içinde derece yapılır mı?

Makaleler
49
Beni liseden beri tanıyan 2 hocam var. EKPSS sınavında derece yapamazsın dediler. Ders bilgim iyice körelmiş. Üniversite sınavında sıfır bilgi olduğu için kazanamayacağımı biliyordum. İlk 1.000 istedim ancak o seviyede biri değilim ve bunu kabul ediyorum.

Eylül'de kurs başlayacak. Çok asılırsam derece yapabilir miyim? Nisan'da da sınav var. Sizce derece yapılır mı 0'dan başlayarak bu süre içinde? Olmayacağı kesinse kursa gidip vakit harcamak istemiyorum. Ne yapılmalı sizce?

İyi sosyaller.

Beni liseden beri tanıyan 2 hocam var. EKPSS sınavında derece yapamazsın dediler. Ders bilgim iyice körelmiş. Üniversite sınavında sıfır bilgi olduğu için kazanamayacağımı biliyordum. İlk 1.000 istedim ancak o seviyede biri değilim ve bunu kabul ediyorum.

Eylül'de kurs başlayacak. Çok asılırsam derece yapabilir miyim? Nisan'da da sınav var. Sizce derece yapılır mı 0'dan başlayarak bu süre içinde? Olmayacağı kesinse kursa gidip vakit harcamak istemiyorum. Ne yapılmalı sizce?

İyi sosyaller.
EKPSS'ler normalden çok daha kolay oluyor diye biliyorum. Sorularına bakmadım ama öyle bir duyum almıştım. @333365 bu konuyu daha iyi biliyordur. Bence kursu beklemeden başlarsan 0'dan bile olsa derece yaparsın. Sana bağlı tamamen.

2 yıllık bile olsa üniversiteye gitmedin diye anladım. Ortaöğretim soruları çok temel seviye oluyor. EKPSS + ortaöğretim olması sınavı oldukça kolaylaştıracaktır.

2 yıllık bile olsa üniversiteye gitmedin diye anladım. Ortaöğretim soruları çok temel seviye oluyor. EKPSS + ortaöğretim olması sınavı oldukça kolaylaştıracaktır.
Evet, üniversite okumadım. Sadece lise bitti. Sorular kolay diye öyle düşünmemek lazım bence.
Bence kursu beklemeden başlarsan 0'dan bile olsa derece yaparsın.
Tek başıma denedim ancak kafa basmıyor. Tıkanıp kalıyorum.

Evet, üniversite okumadım. Sadece lise bitti. Sorular kolay diye öyle düşünmemek lazım bence.

Tek başıma denedim ancak kafa basmıyor. Tıkanıp kalıyorum.
Gözünden büyümesin diye öyle söylüyorum. Küçümseme anlamında düşünmeni istemem. Öyle bir kastım yoktu. İnternette binlerce kaynak var. İllaki sana hitap eden, öğrenirken sıkılmadığın bir hoca bulursun. Kafan basmıyor diye kendini şartlama. Tıkandığın yerde yapay zekadan da yardım alabilirsin.

@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE bu konuyu daha iyi biliyordur. Bence kursu beklemeden başlarsan 0'dan bile olsa derece yaparsın. Sana bağlı tamamen.

1 yılda 365 gün var ve 1 yıl boyunca en azından günlük 2 saat çalışılsa 365x2=730 yapar. Kurslar da genellikle 500-1000 saat ders civarı arasında oluyor. Bir kişi, sıfırdan başlayıp günlük 5 saat çalışsa kat kat daha iyisini yapar. Sadece başkalarının lafına bakmadan sürekli çalışmayı sürdürmek lazım. Bir yıl çok iyi bir süre. Bir yılda iki dil bile öğrenilebilir. Sadece istemek lazım ve çalışmak.

1 yılda 365 gün var ve 1 yıl boyunca en azından günlük 2 saat çalışılsa 365x2=730 yapar. Kurslar da genellikle 500-1000 saat ders civarı arasında oluyor. Bir kişi, sıfırdan başlayıp günlük 5 saat çalışsa kat kat daha iyisini yapar. Sadece başkalarının lafına bakmadan sürekli çalışmayı sürdürmek lazım. Bir yıl çok iyi bir süre. Bir yılda iki dil bile öğrenilebilir. Sadece istemek lazım ve çalışmak.
@The Tribal Chief Ben de kursların gereksiz olduğu kanaatindeyim. Başarı kişinin kendinde başlıyor. Kurslar veya dershaneler sihirli değnekle başarı getirmezler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı