Ekran arada bir gidip geliyor

pasii

Kilopat
Çift ekran kullanıyorum. Normalde 2. ekranım arada bir gidip geliyor çünkü dönüştürücü ile kullanıyordum ve sorun etmiyordum. Birkaç gün önce ana ekranım tek başına gitti ve geri geldi. Bugün de 2 ekranım birden gitti geldi. Neden böyle oluyor, sorunu nasıl öğrenebilirim? (son sürüm NVIDIA App kullanıyorum, kasa tarafından kabloları çıkar tak yaptım.)

Hardware bilginiz ve kullandığınız ekran bağlantıları nedir?

Bende de oluyor. 1660 Ti, program ve ihtiyaçlara yeterli bant veremiyor.

INNO3D RTX 3060 Twin X2 HDMI ile bağlı, Vestel'in eski bir mönitorü DP to VGA ile bağlı.

İşlemci - anakart?

Hardware bilginizi detaylandırmadan - sadece ekran kartı ile yorum zor.

Daha önce 780 Ti kullanıyordum X79 Anakart'da. Onda da benzer sorunlar yaşıyordum.
Anlık gidip gelmeler oluyor. Çok aşırı rahatsız etmese de oluyor.
NVIDIA'nın 566.14 paketi yüklü.

1 monitör HDMI - diğeri DVI bağlantı benim de.

i3-12100F, ASUS Prime H610M-R

i3-12100F, ASUS Prime H610M-R

3060 için bu hardware oldukça yeterli bir banta sahip.
Ekran kartınızın sağlığı için benchmark vb yazılımlar ile kontrol yapın ama bu sadece kartın performans ve sağlık bilgisini verir.
Maalesef benim bildiğim kablo kalite ve performans kontrol eden bir yazılım yok.
Ekran kartı çıkışınıza uygun ve monitör girişine uygun bir yeni kablo ile denemeniz çok önemli. Belkin gibi markaların güzel çözümleri oluyor.

(Örnek: Display to VGA kablo; HDMI to VGA)

Aradaki dönüştürücü aparatlar ki ben de bir dönem kullandım, maalesef verimi etkiler.

Burada kablo ve monitör girişleri konusunda uzman bir teknisyen biri olsa da hepimiz detaylı bilgi alsak ne güzel olurdu.

Biraz önce tekrar gidip geldi.

Eski bir sürücüye geçtim ama sorun hala devam ediyor. Bilgisi olan var mı?

Sorunum hala devam ediyor bilgisi olan var mı?

Son düzenleme:
Merhaba. Birden fazla problem olabilir. Ama görünürde sanırım dönüştürücüden kaynaklı.

Tek ekranda deneyin. Ekranın gidip gitmediğine bakın.
Ekran kartınızın yuvasına tam oturduğundan emin olun. Gevşeklik olmasın temazsızlık yapıyor olabilir.
Monitör port arızası veya kablonda arıza olabilir. Değiştirip deneyebilirsin.
Dönüştürücün kaliteli değilse daha iyisiyle değiştirebilirsin.

En yakın zamanda kablo alıp tekrar deneyeceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…