Ekran ayarları zararlı mı?

Makaleler
1
Evet arkadaşlar başlıktan da anlayacağınız üzere bu ayarlar zararlı mı yoksa değil mi öğrenmek istiyorum. İlk öncelikle yaptığım şeyler masaüstüne sağ tıklayıp "Ekran çözünürlüğü" kısmına girip "Algıla" ya bastıktan sonra karşıma 2 tane ekran kartımın monitör seçeneğini gördüm. NVIDIA olanını böyle yaptım:

1662248876473.png

Böyle yaptıktan sonra NVIDIA Denetim masasında bu ayarlar açıldı:

1662248918823.png

Acaba bunda bir sıkıntı var mı? Tam olarak emin değilim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet arkadaşlar başlıktan da anlayacağınız üzere bu ayarlar zararlı mı yoksa değil mi öğrenmek istiyorum. İlk öncelikle yaptığım şeyler masaüstüne sağ tıklayıp "Ekran çözünürlüğü" kısmına girip "Algıla" ya bastıktan sonra karşıma 2 tane ekran kartımın monitör seçeneğini gördüm. NVIDIA olanını böyle yaptım:

Eki Görüntüle 1506527

Böyle yaptıktan sonra NVIDIA Denetim masasında bu ayarlar açıldı:

Eki Görüntüle 1506529

Acaba bunda bir sıkıntı var mı? Tam olarak emin değilim.
Bir şey yapmayacaktır ekranınıza. Ben 165Hz monitörümü 184Hz'ye aşırtmıştım. Sadece ayarları fazla kurcalamanız durumunda görüntü sürücüsünü tekrar kurmanıza sebep olabilir. Bozuk renkler çizgiler vs. Gördüğünüz anda.

Bir şey yapmayacaktır ekranınıza. Ben 165Hz monitörümü 184Hz'ye aşırtmıştım. Sadece ayarları fazla kurcalamanız durumunda görüntü sürücüsünü tekrar kurmanıza sebep olabilir. Bozuk renkler çizgiler vs. Gördüğünüz anda.
Paneli ve kontrolcüyü aşırı derecede ısıtmanız sorun teşkil etmiyor yani?
Monitör için overclock önermiyorum, ekranın Hz veya tazeleme hızı ayarına ellemediğiniz sürece hiçbir şey olmaz. En kötü görüntü alamazsınız, zaten onu da 15 saniye içinde onaylamazsanız eski haline geri dönüyor.
Ha tazeleme hızını arttırırsanız ne olur, panel ve kontrolcü ısınır o kadar. Uzun vadede zararı ekran kartları ve işlemcilere göre çok çok daha fazla.

Monitör için overclock önermiyorum, ekranın Hz veya tazeleme hızı ayarına ellemediğiniz sürece hiçbir şey olmaz. En kötü görüntü alamazsınız, zaten onu da 15 saniye içinde onaylamazsanız eski haline geri dönüyor.
Ha tazeleme hızını arttırırsanız ne olur, panel ve kontrolcü ısınır o kadar. Uzun vadede zararı ekran kartları ve işlemcilere göre çok çok daha fazla.
4 yıldır bu hali ile kullanıyorum hocam ben. Eski VGA 75Hz 1080p monitörüde 120hz'de kullanıyorum 14 yıl oldu biraz şans işi diyebiliriz.

Monitör yok bende laptop o yüzden sordum ha ısınıyor mu evet yani bakımını yapmadığım için oyunlarda biraz ısınması söz konusu.

Bir şey yapmayacaktır ekranınıza. Ben 165Hz monitörümü 184Hz'ye aşırtmıştım. Sadece ayarları fazla kurcalamanız durumunda görüntü sürücüsünü tekrar kurmanıza sebep olabilir. Bozuk renkler çizgiler vs. gördüğünüz anda.

60 Hz laptopun monitörü var zaten 150 vs. çekemem fakat o ayarlar var yine de çekemiyorum zaten.

Bir de bu NVIDIA optimus denilen şeyi kapatıyor mu diye düşünüyorum bu ayar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı