Eğer ki İstanbul'da olsan sana yardımcı olabilirdim.
Onun dışında bu flex kablolar çok narin ve kopması halinde çok ince işçilik ve ekipman gerektiriyor. Mümkün ise düşünmeden yenisi ile değiştiriyoruz.
Lehim yapma konusunda eğer ki bilginiz'de yok ise muhtemelen içerisinden geçen tüm incecik kabloları birbirine lehimlemek tarzında hatalar yapabilirsiniz. Bu kadar ince işçiliği ciddi deneyim ve ekipman sahibi olmadan yapmanız pek mümkün gözükmüyor. Ki olanlarında uğraşacağını zannetmiyorum. Telefoncular bu kadar uğraşmazlar ki uğraşsalar bile zaten ekrandan pahalıya gelir. Girişmek isteseniz bile zaten havya, pasta, tel, bant vs. gibi masraflarınızda olur ve tamirinin garantiside yok. Ki zaten bu kadar küçük işlerde devre mikroskobu'da gerekiyor muhtemelen kalışsanız bile birşey göremeyeceksiniz.
En iyisi önce internetten telefonunuzun marka modeline göre sıfır ekran fiyatlarına bakmak sonra ise birkaç telefoncudan fiyat alıp pazarlık yapmak.