Ekran Görüntüsündeki Linux Sürümü Nedir?

craftyjack

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Aylardır araştırıyorum ama bir sonuca varamadım. Ekran görüntüsündeki linux dağıtımının adı nedir?

Herhangi bir GNU/Linux dağıtımına masaüstü ortamları yükleyerek elde edebilirsiniz böyle bir görünümü, fotoğraftaki bilgisayarın dağıtımıyla alakası yok. Ben bilmiyorum bunun hangi masaüstü ortamı olduğunu ama hangi dağıtım diye değil, hangi masaüstü ortamı diye araştırmanız gerektiğini adım gibi biliyorum . Türkçe olarak bir araştırın, sonuç elde edemezseniz "desktop environment" diye araştırın.

Arkadaşa katılıyorum. Bu sadece tabiri caizse bir kılıf. Hangi Linux dağıtımına geçirirsen geçir böyle görünebilir. Yani sen istediğin dağıtımı kur. Sonrasında araştıracağın konu "desktop environment" olacak.

Öncelikle teşekkürler. Desktop environment şeklinde arattırdım ama önüme bir sürü benzer şeyler çıktı bunu bulamadım. Rica edersem biraz daha spesifik olabilir misiniz? Yani nasıl aratmalıyım?

Masaüstü ortamını belirlemen lazım. Ör: Lxde , Xfce , Unity , Gnome , Cinnamon , Enlightment , KDE...
Bunlardan biri yüklediğin linux dağıtımı ile kurulur. Diğer bir masaüstü ortamını da sen sistemi kurduktan sonra da kurabilirsin.
İş bundan sonra başlıyor. Kurduğun bu masasüstüne ait tema , panel teması , simge , masaüstü arkaplanı gibi birçok özelleştirmeyi internette arayarak yada zaten hali hazırda yüklü olarak gelen temaları kullanarak istediğin görünüme sokacaksın.

teşekkürler.

Sizce hangi masaustu ortami uzerine kurulu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…