Ekran kararıp tekrar açılıyor

Okan Narinç

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler, ekran 2-3 aydır boştayken bile birkaç saniyeliğine kararıp tekrar açılıyor. Güç ışığı yanmaya devam ediyor, sadece görüntü gidip geliyor. Bu sorun bazı günler hiç gerçekleşmiyor, birkaç gündür çok sık gerçekleşmeye başladı. Ekran kartı sürücüsü güncel. Kabloları da kontrol ettim. Sorunu nasıl çözebileceğimi bilmiyorum, yardımcı olur musunuz?

Sistem yaklaşık 3 aylık, ekran 2. el 3 senelik. İlk bilgisayar toplama deneyimimdi, buradan edindiğim bilgiler sayesinde montajı kendim yaptım.

Ekran: Asus VX238
Ekran kartı: Galax GTX 1060 6GB OC
Anakart: Msi B360M Gaming Plus
İşlemci: İ5 8400
RAM: G.Skill Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 2666Mhz
Kasa: Thermaltake View 27

Eğer, fişe takılı kalitesiz adaptörler varsa kaynağı bundandır. Fazla akım çeker ve monitör 1-2 saniyeliğine görüntüyü keser. Başka priz ile deneyin ve gereksiz adaptörleri sökün, adaptörleri kontrol edin.

Yok, harici adaptör değil. Mesela kalitesiz, hafif markasız uyduruk adaptörler olur ya. Onlar gibi. Siz, sadece kasanın ve monitörün prizlerini takın, kalanları sökün. Tekrar deneyin bakalım sonuç ne olacak?

Yok, harici adaptör değil. Mesela kalitesiz, hafif markasız uyduruk adaptörler olur ya. Onlar gibi. Siz, sadece kasanın ve monitörün prizlerini takın, kalanları sökün. Tekrar deneyin bakalım sonuç ne olacak?
Bu sorun sürekli gerçekleşmiyor. Bazen haftada 2 yada 3 gün herhangi bir zamanda olabiliyor bazen sık sık bazende bir sefer. Kastettiğin şey 3 lü prize sadece kasa ve ekranın fişi takılı olsun değil mi? Bluetooth hoparlörü şarj etmek için Samsung'un şarj aleti takılıydı, çıkardım.

Demek ki sorun henüz küçük boyutlarda. Fakat ilerde bu sorun artarsa başınız ağrıyabilir, kartın garantisi yokmuş. Umarım sorun tahmin ettiğim gibi ekran kartında değildir. Sonuçları buraya mutlaka yazın, elimizden geldiğince yardımcı olalım.

Ekran kartının garantisi var. Ben ekrandan bahsediyorsunuz sandım. Sorun ekran kartından kaynaklanıyor olabilir mi?

Bu iyi oldu işte, tahminimce sorun ekran kartından kaynaklanıyor. Garantiye verip bir baktırtmanızı öneririm.
Umarım kendim halledebilirim. bugün çok fazla gerçekleşti, çok can sıkıcı.
Çözüm önerisinde bulunabilecek var mı? Sorun nerede ekran mı?, ekran kartı mı? Deneyebileceğim yedek ekipmanım yok. Hatanın kaynağını bulduktan sonra değişim yada servis yollarını izleyeceğim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…