Ekran kartı %100 kullanımda uzun saatler kullanılırsa bir sorun olur mu?

RX 6700 XT Sapphire Pulse modeli ve 5 6 aylık neredeyse

12 saat hafta sonları diyeyim hocam onun dışında günde 3 4 saat oturuyorum.

Katılıyorum oyun oynamıyorken arka plana açıp öyle AFK bırakıyorum.

Bu arada hocam CS2 de lobi geçince eskiden hiç ekran kartını kullanmazdı işlemciyi de çok az kullanırdı şimdi baktığımda lobide %100 ekran kartı kullanımını görüyorum.

Hocam hikayeli oyunlarda bence 60 FPS yetiyor tabii ki size kalmış ama ne kadar ekran kartı kullanırsanız o kadar çok soğutmaya çalışacaktır. Cs go gibi oyunlarda ekranınız 144 hz ise ve 144 den fazla alıyorsanız sabitleyin derim sıcaklık değerleri azalacaktır. Ben asus ekran kartı kullanıyorum tam performansta 55 derecelerde geziyor ama ekranım 60hz olduğu için v-sync açıyorum yani fazlası gereksiz ve ekran yırtılması yapıyor.

Hocam hikayeli oyunlarda bence 60 FPS yetiyor tabii ki size kalmış ama ne kadar ekran kartı kullanırsanız o kadar çok soğutmaya çalışacaktır. Cs go gibi oyunlarda ekranınız 144 hz ise ve 144 den fazla alıyorsanız sabitleyin derim sıcaklık değerleri azalacaktır. Ben asus ekran kartı kullanıyorum tam performansta 55 derecelerde geziyor ama ekranım 60hz olduğu için v-sync açıyorum yani fazlası gereksiz ve ekran yırtılması yapıyor.
Ekranım 240hz olduğu için 240a sabit çoğu oyunlarda the witcher da gibi hikaye tipi oyunlarda ise 75 80 FPS e sabitliyorum gözüme daha iyi geliyor.

Ekranım 240hz olduğu için 240a sabit çoğu oyunlarda the witcher da gibi hikaye tipi oyunlarda ise 75 80 FPS e sabitliyorum gözüme daha iyi geliyor.
Size kalmış hocam ben 144 den sonrasını hissetmiyorum :D Kasanız önden hava almıyorsa oda etkileyebilir bu arada.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı