Ekran kartı almak için doğru zaman mı?

stuoh

Hectopat
Öncelikle merhaba, umarım iyisinizdir. Şu anda RX 6700 XT ve Ryzen 5 5600'lü bir sisteme sahibim ve ekran kartımı değiştirmek istiyorum ancak AMD'nin yeni kartlarının çıkış tarihi biraz kafamı karıştırdı ve fiyatların gidişatı hakkında pek bir fikir sahibi değilim. Tanıdığımda yanlış değilsem Gigabyte'ın 3070 modeli var ve RX 6700 XT'nin üzerine bir miktar paraya geçebilirim. Ancak yeni nesil bir karta geçmenin daha iyi olacağını düşünüyorum, RX 7800 XT kafa karıştıran bir model. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

3070 alın bence.

RX 7800 çıktığında yüksek ihtimal biraz para değil de daha fazla para koymanız gerekecek ekonomik şartlar sebebiyle. İşlemciniz ile 1080p de darboğaz yapar bir de fakat 2K'da kullanırsanız bir sıkıntı çıkarmaz tercih sizin saf kas gücü diyorsanız 7800 fakat daha fazla bütçe koyarsınız bence 3070 daha mantıklı.

7800 XT gerçekten performanslı bir kart eğer AMD ekran kartınızı beğeniyorsanız AMD devam edin.

3070 alın bence.
6700XT den 3070 e geçince ne fark edecek acaba ?

3070 6700xt'den üstün bir kart değil. Hatta 6700xt 3070 ti ile bile kafa kafaya gidebiliyor. 3080 3080 Ti , 4070 , 4070 s veya 6800xt 7800xt gibi bir modele geçilirse performans farkı ortaya çıkar.

Hocam, bende böyle düşünüyorum ancak başlıktaki sorunun cevabı sizce nedir? Şu anda RX 7800 XT - RX 7700 XT almak ne kadar mantıklı? Yeni AMD kartlarını beklemek zararı sokar mı beni çünkü yeni kartların türkiye piyasasını nasıl etkileyeceğini, fiyatlarının nasıl olacağını bilemiyoruz.

Güzel sallamışsın. Bariz AMD destekli ve optimizeli oyunlarda evet kafa kafaya yada geçebilir onlar da çok nadir oyunlar, 3070 Ti ın AMD tarafında dengi RX6800 dür. 6700XT dediğin kart ise ortalama 3060 Ti a denktir.

Hardware unboxed 50 Game ortalaması;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Güzelmi sallamışım ciddi misin ? Ne kadar boş yapmışsın yahu ? 12 GB Vramin bile oyunlara zar zor yettiği bir dönemde saf gücü olarak 3070 den güçlü bir karta üstüne para verdirip 3070 aldırmakmı ? Fanboymusun yoksa boş beleş laf olsun diye konuşuyormusun ? Fanboy olmasan performans farkı olmayacak aksiye 8 gb vramli bir karta üstüne para verip mi geçsin bu adam. Sizin gibiler kılavuz olduğu sürece milletin burnu çukurdan çıkmaz.

3060 Tİ vs 6700xt haha hahahahahahahhahah senin gibi birine burda cevap vermek hakaret olur. Utanmasa diyecekki kardeşim ya sen 6700xt yi satta 3060ti al diyecek

Hocam sen bu arkadaşın dediğini fazla takma o işin fanboyluk tarafında. 7800XT seni kesinlikle üzmez 6700xt den geçtiğini ve performans farkını ciddi şekilde hissedersin. Nvidia tarafından düşünürsen 4070 s düşünebilirsin bütçene bağlı.

Hardware unboxed ın 50 oyun içeren testini atıyoruz insanlar halen boş yapmaya devam ediyor gerçekten çok ilginç bir forum

Hocam alacağın kartın temizliği ve üstüne ekliyeceğin fiyata bağlı olarak alınabilir. Eğer çok yüksek miktarlarsa gerek yok. Hemen hemen aynı performansı alırsın ama NVIDIA tarafına geçmek istiyorsan mantıklı olabilir.
Yeni nesil bir kart almak için bütçenizi epey bir arttırmanız gerekiyor. Tabii ki yeni nesil bir karta geçme imkanınız varsa geçin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…