Ekran kartı bakımı ne zaman yapılmalı?

veycem003287x

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayar kasamı altı yedi aydır temizlemiyorum. Bugün veya yarın temizleyip işlemci termal macunumu yenilemeyi düşünüyordum. Sonrasında ekran kartına hiç dokunmamıştım. Bilgisayarı 16.05.2022'de satın aldım. İşlemci termal macununu sıcaklık değerlerine göre yenilesem de ekran kartına bu zamana kadar hiç dokunmadım. Bugün de onun bakıma ihtiyacı var mı diye size sormak istiyorum. On dakikalık bir test yaptım. Yardımcı olursanız sevinirim. Görsellerden biri ilk beş dakika, diğeri ise onuncu dakika.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-06-10 at 08.18.19.jpeg
    WhatsApp Image 2025-06-10 at 08.18.19.jpeg
    313 KB · Görüntüleme: 23
  • gpu.png
    gpu.png
    3 MB · Görüntüleme: 28
Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macun değişimi yeter gibi. Pad'leri de gerekiyorsa (kurumuşsa) değiştirebilirsiniz.

Tabi yaz mevsimini de hesaba katmak lazım. Yine de yüksek geldi. Ayrıca normal ile hotspot sıcaklığı arasında en fazla 20 derece fark olmasına dikkat edin.

Termal macun değişimi yeter gibi. Pad'leri de gerekiyorsa (kurumuşsa) değiştirebilirsiniz.

Tabi yaz mevsimini de hesaba katmak lazım. Yine de yüksek geldi. Ayrıca normal ile hotspot sıcaklığı arasında en fazla 20 derece fark olmasına dikkat edin.
cevabınız için teşekkür ederim MX-6 sürmeyi düşünüyorum bi problem yaratır mı

Technopat Haberler

Geri
Yukarı