Ekran Kartı BIOS Güncellemesi Sonrası Input Not Support Hatası

aogcucocuk

Hectopat
Merhaba.

Ekran kartımın BIOS'unu güncelledim. Yeniden başlatınca monitörde birden ınput not suıport yazısı çıktı. Hiç BIOS'a falan giremiyorum yani hiç görüntü gelmiyor. Şu anda anakartın ekran kartından yararlanıyorum. Ekran kartımı kullanamıyorum başka bir monitörde denedim aynı yazı çıktı. Ben bunun orjinal biosunu veya başka bios nasıl yüklerim hiç açılmıyor ekran kartıyla :(

Ekran kartı modelim Powercolor HD 6870

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının BIOS'unu güncellemedin. Öncelikle bunu bir düzeltelim. Daha güncel diye gidip bulduğun başka bir BIOS'u karta attın. Ve sonuç olarak da kart brick oldu, yani tuğla.

Neyse ki doğru yerdesin. Yapman gerekeni söyleyeyim: kör flash.

Nedir kör flash ?

Kör flash ekran kartı çalışmasa da karta BIOS yazma işlemidir.

Nasıl yapacaksın ?
  1. Ekran kartın PCI Express. İkinci bir ekran kartı edineceksin, çalışan. Daha sonra bunu sisteme takacaksın, bozuk ekran kartının yanına. İkinci bir PCI Express portu yoksa PCI ekran kartı da edinebilirsin.
  2. Görüntü çıkışını çalışan karta takıp sistemi açacaksın.
  3. Daha sonra bir USB bellek hazırlayacaksın DOS ortamına boot edebileceğin.
  4. Belleğin içine BIOS güncelleme aracını ve orijinal BIOS'u atacaksın.
  5. BIOS güncelleme aracını çalıştırıp bozuk ekran kartına orijinal BIOS'unu yazacaksın. Çalışan kart 0, bozuk olan kart genelde 1 olarak yer alır sistemde. Bu bağlamda gireceğin kod böyle olmalı:

Kod:
    atiflash -p -f 1 bios.rom
Kolay gelsin.

Ekran kartının BIOS'unu güncellemedin. Öncelikle bunu bir düzeltelim. Daha güncel diye gidip bulduğun başka bir BIOS'u karta attın. Ve sonuç olarak da kart brick oldu, yani tuğla.

Neyse ki doğru yerdesin. Yapman gerekeni söyleyeyim: kör flash.

Nedir kör flash ?

Kör flash ekran kartı çalışmasa da karta BIOS yazma işlemidir.

Nasıl yapacaksın ?
  1. Ekran kartın PCI Express. İkinci bir ekran kartı edineceksin, çalışan. Daha sonra bunu sisteme takacaksın, bozuk ekran kartının yanına. İkinci bir PCI Express portu yoksa PCI ekran kartı da edinebilirsin.
  2. Görüntü çıkışını çalışan karta takıp sistemi açacaksın.
  3. Daha sonra bir USB bellek hazırlayacaksın DOS ortamına boot edebileceğin.
  4. Belleğin içine BIOS güncelleme aracını ve orijinal BIOS'u atacaksın.
  5. BIOS güncelleme aracını çalıştırıp bozuk ekran kartına orijinal BIOS'unu yazacaksın. Çalışan kart 0, bozuk olan kart genelde 1 olarak yer alır sistemde. Bu bağlamda gireceğin kod böyle olmalı:

Kod:
    atiflash -p -f 1 bios.rom
Kolay gelsin.

Hocam öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Fakat şöyle bir durum var HD 6870 6 pinle çalışıyor. Yedekte çalışan bir ekran kartım var fakat oda 3 pin girişli başka güç verecek kablo kalmıyor. Bunun için ne yapabilirim? Zaten HD 6870 Oyunlarda 95 dereceleri görüyordu yapmadığım şey kalmadı. Garantiye yollamak çözüm olur mu ?

Sorunu çözdüm. Ekran kartını çıkarıp normal onboarddan görüntü aldım. BIOS'tan ekran kartı takılı iken onboarddan görüntü almak için BIOS'tan ayar yaptım ve ekran kartını takıp kabloyuda onboardtaki vga çıkışına taktım ve çalıştı. Ondan sonra hemen orijinal biosunu flash ettim. Tekrardan normal anakartın BIOS'una girerek yaptığım ayarı PCIe şeklinde. Yani eski ayarına ayarladım ve ekran kartını brickten kurtardım :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Benzer durumdayim. :( ve onboard ekran kartim yok. Fikri olan ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yardım lutfen herhangi bi teknik serviste eski biosu flashlasam duzelirmi ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

kart üzerinde switch bulup sorunu çözdüm. 2 bios varmış biri yedek gibi hop diğerine alıp sistemi ateşledim ve görüntü geldi kartımın modeli HD7850 1gb umarım başkasının işine yarar. daha tövbe bios felan =) bu bilgiye ise şurdan ulaştım : LİNK

723b9b76_7970-bios-switch.jpeg

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı