Ekran kartı bobin değişimi evde yapılır mı?

Deniz35356

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar 2. el bir RX 6600 XT ekran kartı alacağım ancak kartın fanından ses geliyor, bu sesin gitmesi için bobin değişimi yapılması gerekiyormuş, bu işlem evde yapılabilir mi?

Arkadaşlar 2. el bir RX 6600 XT ekran kartı alacağım ancak kartın fanından ses geliyor, bu sesin gitmesi için bobin değişimi yapılması gerekiyormuş, bu işlem evde yapılabilir mi?
Dediğiniz şey coil whine olmasın? Fandan ses geliyorsa termal macun kurumuştur ondan dolayı fan sürekli yüksek devirde çalışıyordur.

Fandan ses gelmesi ile bobin ötmesi alakasız. CW durumu varsa da bence olduğu gibi kullanın ya da en fazla silikon ile bobinin üstünü kaplayın. Ben 6600XT kullanıcısıyım, kendim de yaşamıyorum ve başkasından da duymadım CW konusunda bir şikayet. Eğer fanlar aşınıp ses yapmaya başladıysa o zaman bence daha sıkıntı. Hem fanlar çok aşınacak kadar çalışmıştır ve yorulmuştur kart ve değişim için aynısı gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…