Arda Yamann

Hectopat
Merhabalar öncelikle. Benim ekranda dikey kırmızı çizgiler var bugün sabah bir şey yoktu işten geldim bilgisayara geçecektim. Bu çizgiler geliyor ne yapmalıyım? Bilgisayarın içini açıp çalıştırdım ekran kartı fanları filan çalışıyor fakat ekran gelmiyor kabloları da denedim. Onlarda takılı sinyal yok yazısı çıkıyor en sonda. Yardımcı olursanız sevinirim. Ekran kartı lehimleri çatlamış dedi birkaç kişi eğer öyle bir şey varsa ne yaparak idare etmeliyim fön veya çakmak tut dediler.

Not: Yedek monitörüm yok.

Dosya Ekleri

• IMG_20220204_234555.jpg
    293,8 KB · Görüntüleme: 160
  • IMG_20220204_235448.jpg
    25,7 KB · Görüntüleme: 130
  • IMG_20220204_235514.jpg
    57,3 KB · Görüntüleme: 132
Son düzenleyen: Moderatör:
Fönle, çakmakla olmaz o işler. Muhtemelen GPU lehimleri attı. Reballing dediğimiz bir uygulama var fırınlama olarak da geçer. Yaklaşık 150-200 derece sıcak hava verilir, lehimler çözülür, GPU karttan ayrılır, sonra yeniden lehimlenir. Randıman alamazsın ayrı mesele ama başka çare de yok gibi. Reballing yapmayı bileni bulması daha zor zaten. Her yiğidin harcı değil. Eğer durum dediğim gibiyse geçmiş olsun. Aşırı sıcağa mı maruz kalıyordu ekran kartı?

Ha bir de kablodan, monitörden de yapabilir, tavsiyem ne yapıp edip, farklı kablolarla, farklı bir monitörde denemen. Kartın veya monitörün HDMI veya VGA -artık her nasıl bağlanıyorsan- soketlerinde de sorun olabilir.

İlk önce bu seçenekleri değerlendir sonra ekran kartına el atarsın. Bunlarda sorun var ise durduk yere ekran kartıyla uğraşmak mantıklı olmaz. Bende de benzer çizgiler çıkıyordu ama bu kadar yoğun değildi. Ekran kartı pinlerini silgi ile temizlemiştim düzelmişti sanırım oksitlenme vardı.

Fırınlama olayı da kesin bir çözüm değil. Sıradan fön makinesi işe yaramaz. Yüksek ısılara ulaşan hava tabancaları var fön makinesi gibi onla denemen lazım sıradan fön makinelerinin ısıları fırınlama için yeterli olmayabilir. Çakmakta da ızgaralı çakmak kullanmak daha mantıklı ısıyı daha iyi iletiyor. Bu olay işe yarıyor ama garantisi yok. 5 gün sonra da yine bu hale gelebilir 5 sene sonra da veya karta daha çokta zarar verebilir. Yani biraz şans işi ve riskli.

Hocam bu görüntü ekran kartı vram arızası. İyi bir servis yapabilir. Youtube "teknik takip" kanalı bu işten anlıyor.

Hocam ekran kartınız son nefeslerini veriyor. Tam olarak neden olduğunu bilmiyorum ancak kökten çözüm ekran kartınızı komple değiştirmek olacaktır. Fırınlama diye bir şey varmış belki çalışır ancak tam emin değilim.

Aşırı sıcağa maruz kalmıyordu monitörde sıkıntı yok sanırım Çünkü sinyal yok yazısı gayet net şekilde duruyor ben fırınlama işlemini nasıl yapabilirim fiyatlarına baktım 500 600 TL fiyat istediler yani kendi başıma yapabileceğim bir şey varmı?
Hocam bu görüntü ekran kartı vram arızası. İyi bir servis yapabilir. Youtube "teknik takip" kanalı bu işten anlıyor.
Fiyatlara baktım 500 600 TL fiyat yazmışlar dı İnternete ekran kartı mkdeli: Amd r7 265
Yani ekran kartı fırınlama yapan Bi kaç yere baktım 500 600 TL istediler ekran kartım o kadar fiyat ediyor zaten Bi de ekran kartım bozuldu gibi bişey o yüzden riske girip çakmak veya fön tutsam beni idare edermi

Ekran çözünürlüğünü monitörün çözünürlüğüne ayarlamanız lazım. Masaüstüne geliyor mu? Geliyorsa oradan monitör çözünürlüğüne ayarlayın, gelmiyorsa, monitörün vga çıkışı varsa karta vga üzerinden bağlayın.

Ben laptopumda 1366*768 ekranımı 1920 1080 kullanıyorum böyle bir sorun yaşamadım. Benimkinde bir sorun falan mı var?

Bilgisayarı açarken ekranda çizgiler oluyor sonra otomatik onarım bölümüne atıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…