Tamamdır saol bilgilendirdiğin için

Ben ekranımı CRU ile 1920 1080'e zorlamıştım gayet de normal çalışıyor şu an pek bir sorun yok. Güvenli midir böyle kullanmak?

Ben ekranımı CRU ile 1920 1080'e zorlamıştım gayet de normal çalışıyor şu an pek bir sorun yok. Güvenli midir böyle kullanmak?

CRU ile ilgili epey konu var inceleyebilirsiniz bolca yorum var kullananlarla ilgili.

Güvenli modda açmaya çalışıyorum o bölüme giriyorum ekran gelmiyor 4 e filan basıyorum olmuyor ekranda kırmızı çizgiler sol üstte de yanıp sönen küçük çizgi var
HDMI çıkışı ile mi bağlı monitör? Vga ile deneyin birde.

Sinyal yok yazısı monitörün kendi yazısı. Monitörüm HDMI veya VGA girişleriyle, kablolarla, bilgisayarınla o yazının düzgün çıkmasının alakası bile yok. Monitör o yazıyı düzgün verse bile, soketlerindeki sorun yüzünden, kablodan, görüntüyü böyle bozuk veriyordur belki de.

500-600₺ isteyecekler zaten o fiyatlar biçiliyor bu işleme. Randıman alamayacağını söylemiştim karar senin.

Hala çakmak fön diyorsun kardeşim, yahu adamı delirtmeyin. Boşuna mı açıklama yaptım ben burada. Senin yapabileceğin şeyler bunlar, fazlası yok. Al çakmağı fönü git napıyorsan yap.

75 hz bir monitörü HDMI ile ekran kartına bağlarsanız direkt 75 hz olarak görüntü almaya çalışır. Ekran kartı da 75 hz desteklemeyen eski bir kart ise bu tarz değişik çizgiler çıkabilir. Eğer VGA çıkış varsa vga çıkış denenir ve sorunsuz görüntü alınır. Çünkü vga standart 60 hz verir sorun olmaz. Sürücü kurulduktan sonra HDMI ile kullanılabilir. Bu 1

Ekran kartı monitörün desteklemediği bir çözünürlükte çalışırsa monitör; liste dışı, input not support, giriş desteklenmiyor gibi yazılar çıkarabilir. Bu yazılar tabi ki monitörün kendi yazısı. Kart veya kablo ile ilgisi yok. Bu nedenle desteklenmeyen bir çözünürlük seçilme ihtimaline karşı çözünürlük değiştirildiği zaman sistem süre verip onay ister. O sürede dönmezseniz eski çözünürlüğe döner. Bu 2

Bu tarz çizgilerin 2. Nedeni de vram lerde oluşan bozulmadır. Kartın video bellekleri bozuk ise bu tarz çizgiler oluşur. Bunu önceki mesajımda da belirtmiştim. Sizdeki sorun bu iki sorundan biri olabilir. Onarımı yapılsa bile artık iflah olmaz.

Bu yorumlarım bizzat tecrübe ile sabitlenmiştir. Bir yerden okunarak veya izleyerek yapılan yorumlar değildir.

CRU ile ilgili epey konu var inceleyebilirsiniz bolca yorum var kullananlarla ilgili.

HDMI çıkışı ile mi bağlı monitör? Vga ile deneyin birde.
VGA ile bağlı HDMI girişi yok bilgisayarcıya götürdüm ekran kartı yanmış dedi

Hocam tamam öyle diyorsun da bazı kişiler 2 3 dk çakmak tutup çalıştıranlar var peki o nasıl oluyor bilgisayarcıya götürdüm ekran kartı yanmış dedi

Bu GPU Reballing olmadan düzelmez. Çakmakla denersen daha çok GPU'yu yakma ihtimalin var. Çakmakla çok bir şey götürmez ertesi gün yine bozulma ihtimali var.

Hocam ekran kartini kirip dogru cope atin olu artik 500 600 TL verilmez yaptirma fiyati cok sacma olur kusura bakmayin ama dedigim gibi sacma olur. Çakmak tutarsan GPU'yu daha çok yakarsın üstü kömür gibi olur kapkara. O yüzden bu işler için daha yatkın sıcak hava üfleme aletleriyle geçici bir süre kadar tekrar çalışabilir hale gelir. Ama BGA işlemi yapılması lazım onada kesim çözüm diyemeyiz o yüzden kartı direkt çöpe atın. Onun tamir parasına farklı bir ekran kartı alın daha iyi.

Bilgi için saolun yeni ekran kartı alıcaz da işte bu dönemde ekran kartı nasıl ucuza bulucam bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…