Ekran kartı çalışıyor ama görüntü yok

Ogyzhnylmz

Megapat
Yer
Rize
Merhabalar herkese, 2016'da aldığım bunca sene oyunlarda kullandığım MSI R9 380 4G ekran kartım mevcut. Sorunum şu fanlar dönüyor LED'ler yanıyor ama görüntü tamamen yok. Görüntü tamamen gitmeden önce herhangi bir oyun açtığımda veya ekran kartı testi programı çalıştırıp teste soktuğumda ekranda çizgiler oluşup siyah ekran gelip takılıyordu. Başka bir bilgisayarda da denedim yine aynı. Bilgisayarımda bazen statik elektrik birikiyor bundan dolayımı oldu bilmiyorum. MSI GTX 1650 Super Gaming X aldım yeni bu da elimde kaldı tamir ettirip satmak istiyorum. Bugünde bulunduğum şehirdeki ekran kartı tamiri yapan bir bilgisayarcıya götürdüm bakarım dedi ama kesin bir fiyat söyleyemem dedi. Sizce sorun ne olabilir ne kadar bir masraf çıkabilir böyle bir sorun yaşayan oldu mu fikirlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
VRAM sorunu muhtemelen. Reballing - ısıtma vb yapılabilir. Ancak uzun süreli bir çözüm olmaz.

150 TL'ye yapılıyor ama garanti verilmiyor.

2016'da 870'e almıştım Vatan'dan şu an piyasası 3000 civarında. Tamirli diye bilgilendirip piyasasının altında fiyata koysam yine de zarar etmeden satılır. 2020 Ekim'de 1650 Super'i 1700'e almıştım Hepsiburada'dan onu parasını çıkarır yine.

Hocam siz bilirsiniz

Dostum bundan 2-3 ay önce benimde r9 390x ekran kartım aynı problemi yaşadım kart çalışıyor ledeleeri yanıyor ama siyah ekran. Ekran kartını çıkarınca pc çalışıyor sorun çipten kaynaklanıyor reballing gerekli imiş benim bulunduğum yerde bu işi yapan bir kişi vardı 1000tl istedi bende kartı 2. elde arızalı olduğunu belirterek sattım. tavsiyem sizde satın gitsin uraşmayın değmez en fazla 3 ay garanti veriyorlar rebal sonrası verdikleri 3 ayda tam garanti değil 1 haftaya bile patlayabilir riski siz alıcaksınız diyorlar sat kurtul alan kişi yaptırır kullanırım derse kendi bilir.

O fiyatları isterlerse yaptırmam arızalı satarım dediğiniz gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…