Ekran kartı çıkış portu değiştirilebilir mi?

Bütçe
200TL

melihtpz

Kilopat
Daha fazla  
Kısa süre önce uygun fiyatlı olduğu için ikinci el RX470 mining Edition aldım. Sadece bir DVI çıkışı varmış alırken dikkat etmedim. Satıcı para iadesi yapmak istemiyor kart o yüzden elimde kaldı. Dönüştürücü vermişti yanında, onu kullanarak HDMI'a çevirdim monitörüm 144Hz olmasına rağmen seçeneklerde sadece 60Hz vardı biraz araştırdıktan sonra dönüştürücüden kaynaklı olduğunu fark ettim. Aktif DVI dönüştürücüler çok pahalı ve Türk alışveriş sitelerinde bulamadım Amazon da bulduğum ise 40 dolar civarıydı. Sorum şu ki dönüştürücü olmadan ekran kartının çıkış portu HDMI veya Display Port'a çevrilebilir mi? Veya işime yarayabilecek bir dönüştürücü öneriniz var mı?
Teşekkürler.

Son düzenleme:
Dönüştürücü olmadan çıkış portunu değiştiremezsiniz maalesef. Dediğiniz gibi aktif çeviriciler bayağı bir pahalı.

Şu tarz bir ürün denediniz mi acaba?
Kartta sadece DVI var. Mining Edition sürümleri maalesef böyle. Attığınız ise DP'u çeviriyor.

Alternatif olarak, PCB'de HDMI soketi için pin yuvaları varsa karta HDMI soketi lehimlenebilir diye düşünüyorum.

Bana umut verdi bu yanıtınız, şu an işteyim eve gidince kartın fotoğrafını atacağım.
Alternatif olarak, PCB'de HDMI soketi için pin yuvaları varsa karta HDMI soketi lehimlenebilir diye düşünüyorum.

IMG_20210907_184506.jpg

IMG_20210907_184506.jpg

Bu şekilde. Daha detaylı çekemiyorum telefonun kamerası odaklamıyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20210907_184511.jpg
    IMG_20210907_184511.jpg
    74,1 KB · Görüntüleme: 92
Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yukarıdaki video 8 dakika, olay kısaca birisi HDMI portunu yanlış bir şekilde düzeltmiş ve videodaki adam yanlışı düzeltiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı