Ekran kartı düşük kullanımı işlemci ile alakası var mı?

Makaleler
3
Arkadaşlar sorunum yok çözüm bilgisine sahibim. Fakat bana çok saçma geliyor. Neden grafikleri düşürdüğümde ekran kartı kullanımı düşüyor. Ben en düşük grafiklerde oynayamayacaksam giriş seviyesi ekran kartlarının ne anlamı kalıyor sizce? Düşük grafiklerde yüksek FPS almayı planlarken ekran kartı beni grafikleri yükseltmeye itiyor. Düşünceleriniz neler?
Sistem özelliklerim (merak edenler için):
1650 Ti.
i5-10300H.
16 (2x8) RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
O ekran kartı düşük grafiklerde oynamak için değil ki?

GPU'nun yükü azalırsa kullanım oranı düşer. Bundan daha doğal ne olabilir ki?

Pikselleri işleyen işlemci olduğu için grafikler düşünce pikseller arttığından dolayı işlemciye daha çok yük biniyor.

Ekran kartı grafikleri işlemek için var ve oyun ekran kartına ne kadar iyi grafik gönderirse ekran kartı işlemekte o kadar zorlanır bu da faza kullanım demektir.

O ekran kartı düşük grafiklerde oynamak için değil ki?

GPU'nun yükü azalırsa kullanım oranı düşer. Bundan daha doğal ne olabilir ki?
GPU nun yükünün düşmesini istemiyorum ben. Grafik yerine saniyedeki kare sayısını arttırmak için çalışmasını istiyorum sadece.

GPU'nun yükünün düşmesini istemiyorum ben. Grafik yerine saniyedeki kare sayısını arttırmak için çalışmasını istiyorum sadece.

O zaman ayarları düşür ama ekran kartı her zaman Full yükte çalışmak zorunda değil.

O zaman ayarları düşür ama ekran kartı her zaman Full yükte çalışmak zorunda değil.
Sizin dediğiniz gibi olunca belli bölgelerde FPS artıyor evet. Fakat işlemciye yük bindiğinden dolayı bazı bölgelerde FPS düşüşü yaşanıyor.
Galiba sorun ekran kartının az kullanılması değil işlemciye çok yük binmesi.

Sizin dediğiniz gibi olunca belli bölgelerde FPS artıyor evet. Fakat işlemciye yük bindiğinden dolayı bazı bölgelerde FPS düşüşü yaşanıyor.

Hocam işlemci full kullanılır ekran kartı düşük ise darboğaz vardır zaten her yerde eşit FPS almak zorunda değil.

Hocam işlemci full kullanılır ekran kartı düşük ise darboğaz vardır zaten her yerde eşit FPS almak zorunda değil.
Zaten her yerde FPS aynı olacak diye bir şey söylemedim. FPS düşüşünden kastım bir yerde 110 olan FPS 50-60 FPS'ye düşerse orda sıkıntı oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…