Arkadaşlar başlıkta belirttim. Benim laptopum var macun vs hiç sıkmadım şimdi macun falan aldım içini de ilk defa temizleyeceğim. Aldığım kasa bozuk çıktığından dolayı iade edeceğim o yüzden kardeşime Valorant yüklemek istiyorum. Eski ama sistem gereksinimlerinin minimumunun üstünde donanıma sahip. Sizce kasma durumu olur mu şu an drop giriyor sebepsiz bir şekilde. İçini temizlemek ve macun yenilemek FPS ve performans artırır mı?
Eskimesi performansı düşürmez, oyunlara vs. güncelleme geldikçe performans düşer. 4 GB RAM Windows için bile zar zor yeterken Valorant gibi bir oyun için yetmez. RAM 8 GB bile olsa düşük grafiklerde ancak oynatır.
Eskimesi performansı düşürmez, oyunlara vs. güncelleme geldikçe performans düşer. 4 GB RAM Windows için bile zar zor yeterken Valorant gibi bir oyun için yetmez. RAM 8 GB bile olsa düşük grafiklerde ancak oynatır.
Ekran kartı eskimesi diye bir şey yok aslında sadece yeni oyunların yazılımları ve güç gereksinimleri eski kartları daha fazla zorluyor bu da daha az optimize çalışması ve FPS düşüklüğüne neden oluyor. 4 GB RAM artık oyunlarda yeterli değildir en az 16GB öneriyorum.
Marka önemli değil, anakartın desteklediği Max RAM miktarı ve mevcut RAM ile uyumlu olması önemli. Frekans, CL değeri vb. yapıların aynı olması gerekli. (düşük ihtimal bile olsa, o değerler aynıyken dahi bazen uyumsuzluk olabiliyor.)