Ekran kartı fan çalışma hızı % kaç olmalıdır?

Bütçe
-

Laylaylom

Centipat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar sistemimde ASUS RTX 3060 Dual 12g 2 fanlı modelini kullanıyorum ve GPU Tweak programından fan hızı kaç olmalıdır ben oyuna girince sağ fan ve sol fanı %85 hıza çekiyorum boştayken %50'ye çekiyorum 2 fanıda sizce kaç olmalı veya sürekli 85-90 arasında çalışırsa ne olur?

%0 yap. (!)
Bence sistem kendi karar versin fan hızına.

Sıcaklıklarda problem yoksa fan ayarıyla oynamanıza gerek yok. Kendisi artırıp azaltır gerektiğince zaten. Sürekli yüksek devirde çalıştırırsanız fanların ömrü hızlı tükenebilir. Ha bir de gürültüsü baş şişirir.

Sürekli onun gürültüsü çekilmez. Boşta iken 20-25 civarında çalıştırabilirsin. Hatta boşta hiç çalışmasa da olur ama kart serin kalsın 45 ile boşta duracağına 30 ile boşta kalsın dersen dediğim gibi yap. Yükte iken de sıcaklığa göre ayarlarsın. Örneğin 60 derecede yüzde 60-70 dönsün gibi.

Kart fan hızını kendisi ayarlayabiliyor zaten neden kendiniz ayarlamak istiyorsunuz? Belli bir dereceye ulaşana kadar fanlar çalışmıyor, sonrasında sıcaklığa bağlı olarak otomatik arttırıp azaltacaktır. Tavsiyem otomatikte bırakmanız.

Otomatik olması iyidir. Sistem boştayken fanların dönmesine lüzum yok. Asus ekran kartlarında otomatik fanda zaten ortalama %70-80 devirde çalışır fanlar. MSI 3000 seri olsaydı bu değer %30-50 arasında olurdu ama daha fazla ısınırdı. Aşırı ısınmadığı sürece otomatikte bırakın derim.

Hocam imzada ki sistemi mi kullanıyorsun. 2600 6800XT darboğaz olmuyor mu?

Otomatikte bırakınca ağır oyunlarda 85-90 dereceye çıkıyor elle ayarlayınca onu düzenleyebiliyorum o yüzden otomatik tercih etmiyorum.

%0 yap. (!)
Bence sistem kendi karar versin fan hızına.
hee ısınıyor manitör anakart zarar veriyor
sistem kendi karar vermez amd oyuna göre ayarverecen fan hızını sadece assassin’s creed origins full ledim fan ızını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…