Ekran kartı fan hızını arttırmak fan ömrünü kısaltır mı?

Makaleler
1
Çoğu kişi fan hızı otomatikte kalsın diyor fakat otomatiğe alınca sıcaklık çok yükseliyor. Otomatikte %53 e kadar çıkıyor en fazla. Kart 85 dereceleri görüyor. Bende fan hızını 80+ derece için %70 olarak belirledim. Böyle yapınca En fazla 81-82 gördüm. Ayrıca fanın birisi bozuk yani tek fanla gördüm bu dereceyi. 3000 RPM de dönüyor %70 e alınca. Sizce otomatiğe mi almalıyım yoksa böyle iyi mi?

Ne kadar yüksekte kullanırsan ömrü o kadar hızlı gider. Otomatik daha iyi olur. O ne zaman hızlanacağını iyi bilir .

Böyle iyi. Fan hızının yüksek olması ömrü kısaltacaktır. Fakat yüksek olmaması kartın ömrünü kısaltır. Kartın ömrü ve fan ömrü arasında seçim yapacak olursak kartın ömrünün uzun olmasını isteriz. Fan değişimi yaptırabilirsiniz.

Isınıyorsa yüksek tutun. Diğer fanı da yenileyin derim.

Yine %70 te tutayım mı 80+ derece için?
Evet hocam. Bu hızda bile 80 derece oluyorsa düşürmeyin derim. Elbette yüksek hızda ömrü biraz daha hızlı kısalır fakat ısınması daha ciddi sorun olabilir. Fan almak daha kolay.

Kaç derece için 2800 RPM?
Normalde fan ömrü kaç yıl sürer?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…