Ekran Kartı Fan Sorunu

recebg

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Sistem Destek Uzmanı
Merhaba herkese iyi günler dilerim .

Benim diğer bilgisayarımda kullandığım ekran kartım Ati Radeon 4650 bilgisayarın ilk açılışında bayağı ses çıkartıyor ve ağır oyunlarda (GTA4-MODwarfighter) gibi oyunlarda 10-15 dk sonra bilgisayar mavi ekran hatası veriyor ve sistem açılırken windows loading bölümünden sonra tekrar mavi ekran hatası veriyor ve açılmıyor . Acaba bu sorun ekran kartının ısınmasından mı kaynaklanıyorlar önerileriniz nedir ne yapmalıyım sizce ?

Fan kontrol merkezinden fan dönüş hızını düşürmeyi denedinmi? Ati ekran kartlarında kontrol paneli var. Bu ısınma sorunu ati ekran kartlarında çok oluyor panelden ayarlama yapabilirsiniz.

Hayır denemedim nerede bulabilirim fan kontrol merkezini sistemde ? 
KZvRL0.jpg

Ekran kartımın fotoğrafı da bu işte .

xJRBD5.jpg
Masaüstünde sağ tıkladığınızda catalsyt control center çıkıyormu? Çıkoyorsa bu panelden Catalyst Control Center, ATI ekran kartları ile beraber gelen ve sadece ATI ekran kartlarında; oyun için 3D, performans ayarları, masaüstü,ekran çözünürlük ayarları ve video, renk ayarları vb.. gibi birçok gerekli ayarı yapmamızı sağlayan bir yardımcı programdır.
eXVplD.jpg

Performance ayar bölümünden Fanı kontrol edebilirsiniz.

Son düzenleme:
wz8qjR.png

Hayır çıkmıyor Catalyst Control Center ne yapmam gerek ? 
Peki fan ayarlarını nasıl yapmalıyım bi fikriniz varmı ?

Ekran kartının CD si varmı sürücü yüklemen gerekiyor. Ati ekran kartının CD si yoksa eğer burdan otomatik tarayıcıyı bilgisayarınıza indirmenizi isticem program kendi otomatik sürücüleri yüklüyor. AMD Driver Autodetect.Program yüklendikten sonra karşınıza böle bir ekran gelecektir.
xG6XOy.jpg

Bu işlemi yaptıktan sonra ekran kartı termal macunu kontrol ettinizmi? Macun öldüyse kesin olarak macundan kaynaklanır ısınma sorunu ve macunu yenilemeniz gerekiyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı