Ekran kartı fan ve coil whine sesi yüzünden iade edilir mi?

118420

Megapat
Makaleler
1
Merhaba dostlar, elimde XFX merc 6800XT bir ekran kartı mevcut. Kartın soldan 1. ve 2. fanından ses geliyor ve cw mevcut (birkaç sorunu daha var yeşil ekran, dalgalanma gibi ancak yazılımdan olabilir) 6 ay daha garantisi var. Bu sorunlar için kartı garantiye yollayacağım ancak büyük bir ihtimalle kullanılabilir ya da bir sorun yok diye bana geriye dönecek. Eğer dönerse de tüketici hakem heyetine vermeyi düşünüyorum. Sizce izlemiş olduğum yol doğru mudur?

Coıl whine aşırı değilse garantide bir şey yapmazlar ama fanlar bozuk olabilir onun için yollayabilirsiniz.

Coil whine olan kartları kullanıma engel olmaz deyip geri yolluyorlar. Sadece bunu biliyorum.

Coil whine her ne kadar sorun olarak görülmese de tüketici hakem heyetince atanan bilirkişiler sorun sayıyor.

Benim de hemen hemen 1 aylık sistemde coil whine var kulaklık takmayınca geliyor sadece ses veya kasaya aşırı yaklaştıgımda geliyor.

Cw için belki uğraşmaya gerek yok ama fan ve yeşil ekran gibi hataları için gönderebilirsiniz.

Cevaplarınız için hepinize teşekkürler. Cw sorununu bende aslında sıkıntı etmiyorum kulaklığı takınca gidiyor. Aslında sorunum fan gürültüsü sürtünme gibi sesler geliyor. Servis dediğim gibi büyük bir ihtimal kabul etmeyecek ama arkadaşın dediği gibi hakem heyetindeki bilirkişiler büyük ihtimal bunu sorun olarak görecektir. Sanırım ürünü servise 1 kere yollayacağım sonucuna göre hakem heyetine başvuruda bulunacağım. Hakem heyeti sonucuda zaten ortalama 6 ay içerisinde sonuçlanır. O süre zarfında da zaten kartı kullanabiliyor olacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…